Митьо Очите кърви в ареста, а топ криминалист го изкара щастливец

Адвокатът на Митьо Очите Илиян Василев разкри, че босът, който е с 96% инвалидност, в момента кърви, а Ботьо Ботев каза, че съдбата е благосклонна към него

Димитър Желязков е с 96% инвалидност от ТЕЛК-комисия от лятото на миналата година. Има неизвадени проектили от тялото и вече близо 24 часа се държи без лекарска помощ. А дори и в момента кърви. Това каза адвокатът на Митьо Очите – Илиян Василев.

Юристът настоя за провеждане на спешен медицински преглед. Магистратите уважиха това искане, съобщава Нова телевизия.

Магистратите разпоредиха на Желязков да бъде оказана медицинска помощ по настояване на защитата.

Специализираният съд в София постанови, че Димитър Желязков-Митьо Очите трябва да остане в ареста.

След продължило часове наред заседание и едно отлагане, магистратите решиха, че има опасност обвиненият в ръководене на престъпна група за рекет, побои и палежи може да се укрие, ако бъде пуснат на свобода.

От прокуратурата пък твърдят, че Митьо Очите е бил прегледан при постъпването му в ареста, след като бе екстрадиран у нас от Турция в петък вечерта. Съдът задължи държавното обвинение да представи документацията от прегледа.

Аз бях отишъл в Турция на лекар, а те ме задържаха. Опериран съм в Турция и отидох на контролен преглед”, заяви пред магистратите Желязков. Той се оплака, че в ареста не му давали вода, а той трябвало да мие тялото си редовно.

„Обвиненията към мен са несериозни. Сега обвиняват и дъщеря ми! Как може такова нещо?! Тя е майка“, каза още Желязков. И поясни, че не знае за какво всъщност трябва да отговаря дъщеря му пред Темида.

Димитър Желязков – Митьо Очите вече е в ареста на Националната следствена служба. Късно снощи, той кацна на летище „София“ с редовен полет от летище „Ататюрк“ в Истанбул, където прекара половин година в турски затвор, съобщава Bulgarian ON AIR.

Междувременно криминалистът Ботьо Ботев каза в студиото на Нова телевизия, че прекалено се преекспонира историята около екстрадицията на Очите. „Това е една нормална процедура. Не е тайна, че Очите е свързан с трансконтинентална дейност, особено с Турция. Събирането на оперативна информация е от интерес на службите”, добави той.

По думите му навремето Митьо е бил едно обикновено момче.

Ситуацията, която се развиваше по онова време, особено в „Слънчев бряг”, беше интересна за оформящите се групировки. Разпределяха се територии. Очите се е появи доста по-късно на хоризонта на организираната престъпност в България”, каза още Ботьо Ботев. Според него Митьо Очите е непредсказуем в действията си.

Съдбата е благосклонна към него. Въпреки че доста пъти е бил обект на нападения, той винаги оцелява. Митьо неведнъж е бил на прага на живота и смъртта. Самият той трябва да преосмисли много неща, свързани с дейността си”, каза още Ботьо Ботев.