Бургас – най-добър град… Ко? Не! Шампиони сме само по скъпотия (ВИДЕО)

Плащаме и най-големите данъци в България, жалват се бургазлии в Шофьори, Бургас. Трябва да излезе целия народ, зоват бунтари от групата

Бургас е най-добрият град за живеене в България, но и на най-големите данъци. Около този извод се обединиха бунтари от Фейсбук групата. „Шофьори, Бургас“. Те призоваха за протести.

Ко? Не! Навярно биха възкликнали Катя и мъжът й от Градинарово, които нарекоха зет си „млад меринджей“ и заради спора с него се прочуха в цяла България.

 

Истината за морския град обаче е малко по-различна – Бургас е най-добрия град за живеене само на ужким, защото пътищата са в дупки, въздухът е мръсен, хлябът и водата – скъпи, а градът остана без промишленост и работещите бедни тук са повече, отколкото дори в някои от по-малките градчета. Шампиони сме, но само по скъпотия.

„Един въпрос за данъците и винетките. Защо колите на газ не ползват преференции както е в цяла Европа и защо след като винетката на практика стана виртуална няма дневна. Преди се оправдаваха че било нерентабилно да печатат дневни. А да видим сега организираната престъпна група защо не предлага дневни винетки при положение че софтуера се плаща еднократно и то от нашите пари“, пита Георги от шофьорската група.

Някои от шофьорите споделят дори, че ги е срам вече от това, че са се родили тук.

В Европа се плаща винетка само ако пътуваш по магистралата и е 3-6-8 евро зависи дали са 400 или 1000 км магистрали… тука е бахти позьорската работа, коментира пък Стоян Янчев.

Трябва да излезе целия народ, а не като ги привикват милиционерите, да се насират от страх и да си седнат вкъщи, призовава друг от шофьорите от групата.