Кой източи 10 милиона лева от Община Созопол?

Рейзи ще влезе в затвора, прогнозира Николай Николов, който е един от собствениците на фирми, за които се предполага, че източили 10 млн. лева от Община Созопол

Шест фирми източиха 10 милиона лева от Община Созопол. Това каза пред Нова телевизия Николай Николов. Той е един от собствениците на фирми, замесени в аферата. Рейзи ще влезе в затвора, прогнозира бизнесменът.
Проговориха и други участници от схемата за милиони, по която беше обвинен кметът на Созопол Панайот Рейзи.
„Сезирах всички видове институции – съд, следствие, прокуратура, че е извършено голямо престъпление, за което молим за екстремно съдействие от всички институции”, каза пък счетоводителката на посочената за куха фирма „Строй 2014”. Тя пожела самоличността й да не бъде разкривана.
За схемата жената разбира, след като случайно засича двойно счетоводство на фирмата. Знаела, че тя няма дейност, нито активи, нито дори банкова сметка. Преди година и половина обаче счетоводителката вижда, че фирмата е наета от Община Созопол за ремонт на водопровод в село Индже Войвода.
Прокуратурата установява, че кметът подписва договор с въпросната фирма за строителни дейности. В същия ден им превежда парите. И пак в същия ден парите са изтеглени в брой, на каса, от физическо лице, а не от представител на фирма. Според прокуратурата всеки път титуляр на сметките бил конкретен човек, който няма общо с тези фирми от договорите. Един от получилите пари е именно Николай – безработен, неграмотен и малоимотен, но пък собственик на фирма – „Строй 2014”.

Според счетоводителката, през фирмата са минали повече от 500 000 лева. А от това собственикът на фирмата Николай Николов спечелил… 4 коня – подарък от хората, на които дал парите.
„Нямаме нищо и изведнъж на 16 януари разбирам, че сме задължени с 200 000 лева. Община Созопол привежда пари по банкова сметка на физическо лице. Куриозното е това, че тези, които са работели с багери, им открихме ЕГН-тата. Настоявахме да ни дадат данни за тях, а се оказа, че са покойници от преди десетина години“, каза още счетоводителката.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!