Психолог се зае с Бойко Борисов и го скастри за гафовете с Медведев

Нашият премиер трябва да внимава за позата си, да не се привежда, защото се стига до комични ситуации, съветва Росен Йорданов – психолог

Психолог се зае с Бойко Борисов. Заради комичните ситуации с руския премиер Дмитрий Медведев Росен Йорданов бе поканен в студиото на бТВ. Един от гафовете, които психологът коментира е странното просташно потупване по ръката, за което шефът на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства акад. Петър Иванов се изцепи, че сякаш Бойко пита „Митя, расте ли бубата“.
„Очевидно е, че руският премиер се почувства неловко и изпита агресивност дори. Защо е необходимо да се демонстрира тази сърдечност когато не присъства?“, попита Йорданов.
Премиерът да не прекалява със сърдечностите, с фамилиарностите, съветва той.
Според него отношенията между България и Русия се демонстрират повече близост и увереност, отколкото има.
„В сянката на тези официални отношения стои едно голямо напрежение. Това заяви в предаването „Тази неделя” психологът. Той се опита да анализира жестовете на официалните снимки от срещата между премиерите Борисов и Медведев и какво точно ни казват те.
„Позата на руския премиер – максимално изпънат, торсът е подсъзнателен индикатор за това колко си близък с един човек – ти приближаваш тялото си, ако той ти е приятен и леко го отдръпваш, ако изпитваш негативни чувства. Очевидно е, че руският премиер се е отдръпнал и се опитал да повиши ръста си с това изпъване”, каза психологът и допълни, че очите на Медведев са студени.
По думите му, Борисов се е държал като домакин, а руският премиер е седял на ръба на стола, което говори за неспокойствие, напрежение и желание бързо да си тръгнеш.
„Важното е да се обръща внимание накъде сочат очите на руския премиер.Той почти никога не гледа към Борисов, което не забелязахме при срещата му с българския президент. Там имаше повече очен контакт”, заяви Йорданов.
Психологът добави, че в невербалния език жестикулирането означава очертаване на територия, не само акомпаниране на изказването.
„Обърнете внимание – той непрекъснато гледа настрани и е фокусиран върху нещо съвсем различно. Нашият премиер трябва да внимава за позата си, да не се привежда, защото се стига до комични ситуации”, каза още психологът.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!