Темида се гаври с Миню Стайков, алкохолният бос ще осъди държавата

След като алкохолният бос от Карнобат излезе на свобода срещу парична гаранция от 500 000 лева, магистратите решиха да върнат най-тежката мярка за неотклонение

Алкохолният бос Миню Стайков остана с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Апелативният спецсъд не се съобрази с мотивите на съдиите от първа инстанция и не потвърди по-леката мярка за Стайков – парична гаранция от 500 000 лв, съобщава бТВ.
Според днешното решение алкохолният бос трябва да постъпи на лечение в МВР болница.
Основният мотив на съда беше, че въпреки тежкото му здравословно състояние има опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.
Защитата на Стайков каза пред журналисти, че ще съди държавата, но първо трябва да обсъди въпроса със своя клиент.
Досега адвокатите са написали 11 молби Стайков да се лекува в друга болница.
„МВР болница е към МВР, обслужват интересите на прокуратурата. МВР болница си позволиха да излязат с едно заключение – тяхно, в което те твърдяха, че господин Стайков е готов да се състезава на олимпиадата”, заяви Станислав Коев.
Преди половин година Миню Стайков беше обвинен за пране на пари и укриване на данъци, след като беше задържан при акция на спецпрокуратурата. Миню Стайков може да остане в ареста 8 месеца като обвиняем.
Заради гаврата Миню вероятно ще осъди България в Страсбург, най-малкото защото е дискриминиран. На алкохолният бос Темида му прибира парите и го връща зад решетките, за да не извършел друго престъпление. Каква по-голяма беля може да направи Миню – да си купи луксозен апартамент и да стане съсед на Цецо на занижена цена като него ли?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!