Цацаратурата погна и кмета на Созопол Панайот Рейзи

Обвинението срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи е за присвояване на близо 2 милиона лева – плащал от общинския бюджет, но според хората на Цацаров, парите стигали до частна сметка

Софийската градска прокуратура обвини кмета на Созопол Панайот Рейзи за длъжностно присвояване в особено големи размери и придружаващи го документни престъпления, съобщава бТВ.
Според държавното обвинение в периода от 29 август 2014 г. до 27 март 2017 г. Рейзи, в съучастие с друг общински служител, е присвоил 1 989 474,08 лв. от бюджета на община Созопол.
Става дума за 33 отделни деяния, свързани с изплащането на суми по фактури за строително-монтажни работи, като парите стигали винаги до сметката на физическо лице, което няма общо с фирмата изпълнител. По данни на прокуратурата самите фактури и договори също не идвали от дружествата, посочени за автори.
Рейзи е с мярка за неотклонение „Подписка”, а ако бъде признат за виновен го грозят до 20 години лишаване от свобода, конфискация на имущество и забрана да упражнява конкретни професии и дейности.
Дългогодишният кмет на морската община последно се оказа забъркан в скандала със строителството на Алепу, което след медийни публикации беше спряно, но скоро след това се оказа, че продължава с пълна сила. Твърденията на инвеститора са, че в момента укрепва свлачище. Екоактивисти обвиниха Рейзи, че ги е излъгал с твърдението, че на плажа няма да се строи – когато всъщност идеята е там да се появи ваканционно селище.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!