Абсурд: ГЕРБ печели от АпартаментГейт

Властта се взема с висока избирателна активност, а се задържа с ниска. Затова ГЕРБ печели от АпартаментГейт, коментира адвокат Емил Василев

От апартаментния скандал спечели… ГЕРБ. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.
ВЛАСТ СЕ ПЕЧЕЛИ С ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ, А СЕ ЗАДЪРЖА С НИСКА, подчерта той.
„Колкото хората са по-отвратени от политиците и отказват да гласуват, толкова шансовете статуквото да се запази се увеличават. На кандидатите за власт им трябват нови хора и нови идеи, които да пришпорят хората към урните. Спомнете си опашките от 2009-а. Компроматите срещу противника имат обратен ефект“, коментира адвокат Емил Василев.
„ДС-ченгета и внуци на партийната номенкратура от Живково време в листите + проруски или антитурски изказвания с комсомолски плам в очите гласове на опозицията няма да докарат“, добави той.
Според него случващото се с Лаура Кьовеши пък много ми напомня съдбата на Яне Янев преди години.
„Явно навсякъде в посткомунистическата част на Европа политическият елит води борба не с корупцията, а с борците срещу корупцията – с удивителна последователност и отмъстителност. Янев бе осъден за клевета от Р. Овч., който години по-късно се оказа подсъдим за престъпления в енергетиката, но политическата кариера на лидера на РЗС бе съсипана, както и антикорупционният му проект“, припомня бившият депутат.
Същото ще се случи и с Кьовеши – вероятно и тя ще бъде осъдена от корумпираните, след години ще бъде реабилитирана, но кариерата й на магистрат ще бъде унищожена, добави той.