Строят хотел на 25 метра от вълните на плаж Кранево – Юг

Хотелът е в зоната на плаж Кранево-Юг, на 25 м от морето. Кипи усилена работа, по скелето има работници, а здравният пункт е в каравана

Строят хотел на 25 метра от вълните на плаж Кранево – Юг, разкри Инна Димитрова. Тя е изпратила снимки от плажната ивица за рубриката „Моята новина“ по Нова телевизия.
„Снимките са направени на 5 март 2019 г. Четириетажен хотел, издигнат на самия плаж, е пред завършване. Кипи усилена работа, по скелето има работници. Хотелът е в зоната на плаж „Кранево-Юг“, на 25 м от морето“, разказва Инна.
„Както се вижда и от снимките, по линията няма други сгради, изнесени толкова напред – на самата плажна ивица. След като строежът на Алепу край Созопол се оказа законен, предполагам, че сигналът ми ще е морска вода в пясъка. И все пак, нали надеждата умирала последна…“, споделя дамата.
„Крайбрежната плажна ивица е изключителна държавна собственост, а Законът за Черноморското крайбрежие не разрешава никакви строителни дейности по плажовете. Поне, докато все още има плажове по нашето Черноморие. Интересен момент е и присъствието на здравен пункт, вероятно от миналото лято, в каравана с британска регистрация“, добавя Инна Димитрова.