Не сме троянският кон на Русия ли? Радев и Бойко демонстрират слугинажа си

 И Радев, и Борисов нямат различия в отношението си към Путинова Русия, просто демонстрират слугинажа си по различен начин, коментира лидерът на ДСБ

България не е троянският кон на Русия в НАТО. Това каза премиерът Бойко Борисов пред генералният секретар на алианса Йенс Столтенбер.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е на официална визита у нас. Днес той се срещна с премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, съобщава бТВ.
2019 година е специално за НАТО и България, тъй като Северноатлантическият алианс навършва 70 години от основаването си, а страната ни отбелязва 15 години от членството си в НАТО.
Тази сутрин Борисов и Столтенберг разговаряха основно за приноса на България в НАТО и за сигурността в региона. Не бе подмината и темата за Русия.
„Трябва да инвестираме в своята сигурност, така че приветстваме това, че България започна да инвестира повече в отбрана. НАТО не иска да има нова Студена война, затова призоваваме Русия да спазва договора за използване на ракети с малък и среден обсег, защото ракетите, с които разполага Русия, трудно могат да бъдат засечени и са в състояние да достигнат европейските градове“, заяви Столтенберг.
„Искаме и търсим диалог с Русия. В същото време трябва да сме максимално силни, за да може да сме равностойно и с превес. Не само, че България не е троянският кон на Русия в НАТО, точно обратното. България е от най-дисциплинираните членове на НАТО“, коментира Борисов.
„България е силно ангажирана да продължи да увеличава ролята си на стълб на сигурността на Балканите и в Черноморския регион, като води открита, конструктивна и разумна политика“, заяви пък президентът Радев.
„Борисов ни избра президента Румен Радев! Това за сведение на крепителите на властта, които се възмущават шумно от поведението на държавния глава!“, коментира пък лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.
И – Радев и Борисов нямат различия в отношението си към Путинова Русия, просто демонстрират слугинажа си по различен начин!, добавя той.