Строежът край Алепу не спира

Работи се усилено и без почивка на плаж Алепу, от фирмата твърдят, че изграждат единствено подпорните стени за брегоукрепването

Скандалният строеж на плажа край Алепу не спира и през почивните дни. За това алармираха зрители на бТВ.

Работи се усилено и без почивка, показа наша проверка на място. Преди месец строителната дирекция установи нарушения и разпореди на община Созопол да спре изграждането на ваканционен комплекс в непосредствена близост до защитена местност „Блато Алепу”.

На строителя беше наредено обаче да довърши укрепването на свлачището. От фирмата твърдят, че изграждат единствено подпорните стени за брегоукрепването и че без строителна конструкция свлачището не може да бъде спряно. Целта им преди началото на лятото е да възстановят пътя до другия комплекс.

„Не може без бетон, нито без арматура. Ежедневно се свлича и ако не направим конструкцията ще продължи свлачището и става опасно за хората, които ползват плажа“, каза ръководителят на обекта Йордан Гергов.

При издаване на оценката за съвместимост на строежа екоинспекцията е поставила условие строителството да спре до 1 март, заради гнездовия период на защитени птици.