Бургазлия влиза в затвора заради търговия с шофьорски книжки

Автоинструктор от Бургас наемал бивши курсисти, които да се явяват на изпит вместо гастарбайтери, които си плащали за шофьорски книжки по 3 000 лева

Автоинструктор от Бургас, организирал схема за купуване на шофьорски книжки, е осъден на 1 година и 8 месеца затвор след споразумение с прокуратурата.
Подсъдимият Красимир Ненчев се признава за виновен. В периода от декември 2017 г. до 14 юни 2018 г. той въртял бизнес с гастарбайтери. Имал трима помагачи, информираха от Районен съд – Бургас.
63-годишният автоинструктор Красимир Ненчев наемал свои бивши курсисти, които да се явяват на изпит вместо други хора, съобщава бТВ. По престъпната схема, действала в продължение на няколко месеца, са осигурени шофьорски книжки на 9 души от цялата страна.
Инструкторът е осигурявал на явяващите се на изпит фалшиви лични карти.
„Личните карти са с много добро качество. Единствената разлика с реалната книжка е снимката, всички данни са аналогични на данните на лицето, което желае да придобие въпросното свидетелство за управление на МПС”, каза пред камерата на бТВ един от разследващите полицаи.
Той отбеляза още, че за въпросната услуга лицата са заплащали сума в размер на между 2 000 и 3 000 лева, в зависимост от финансовите им възможности, като това са предимно гастарбайтери, които работят в чужбина.
Инструкторът ще лежи в затвора общо 2 години и 2 месеца, заради предходно подобно престъпление. Тримата му помагачи се споразумяха с прокуратурата за пробация.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!