Адвокат сравни столичната кметица с Цола Драгойчева и заговори за памперси

Демокрацията е в Турция, където хората гласуваха срещу партията на Ердоган, а у нас има феодализъм, коментира адвокат Емил Василев

В Турция има по-голяма демокрация, нищо, че уж ние сме член на ЕС. Видяхме реални избори при комшиите, смяна на кметовете на най-големите градове, а у нас всичко е ясно – Фандъкова ще е кмет на София докато не почне като Цола Драгойчева да върши едни работи в памперсите. Това сподели във Фейсбук бившият депутат адвокат Емил Василев.
„Същото и по регионите. Феодализъм в действие, ква демокрация търсите в БГ“, добави той.
„Зад фасадата – нищо. Това е истината за България“, коментира адвокат Василев.
„Ниска избирателна активност + контролиран вот = вечност на даден кмет, докато не пукне или не почне да си върши работите в гащите. Без извинение. Това е БГ формулата в местната власт“, сподели в социалната мрежа той.
„Ердоган загуби големите градове в Турция поради три прости причини:
-сближаването с Русия, съчетано с отдалечаването от САЩ и разрив с ЕС, а явно тази изменена геополитическа ориентация не се нрави много на турците
-икономическа политика на свръхрастеж, която доведе до срив на лирата, прекомерна инфлация и обедняване на населението
-демогравски взрив, който доведе до превес над забрадките на млади хора, които са рожби на смартфон-революцията и не са склонни да ходят по пет пъти на ден в джамията“, коментира адвокатът.
„Турция не е готова все още да бъде световен лидер и мегаломанските амбиции на Ердоган ще му костват главата“, прогнозира той.