Борисов цели да загуби вота за евроизборите с малко, за да има повод отново театрално да си хвърли оставката

Георги Георгиев

Здравейте!
Какво пропуснах да ви кажа в тези дни?!…
Както се досещате, отново бях блокиран.
Ще помоля за максимално споделяне с ясното съзнание, че този статус е дълъг, но трябва да се прочете от всички българи, за да спрем да настъпваме мотиката.
Този път тролската шпицкоманда на ГЕРБ, базирана на 16 етаж в малкото НДК организирано е докладвала статуса ми, посветен на Юрданка , СИК и 34 етажния бетонен кютук, който оприличих в статуса си с бетонен фалос и го нарекох „Златен век на българските мутри“.
Естествено, дежурните герберски боклуци не спят и са докладвали организирано думичката фалос, която бях написал в нейния български вариант.
Представяте ли си за каква измет иде реч, дами и господа?!
Тези боклуци не спят, за да ровят в профилите на всеки, който критикува слугата на Путин – Борисов, както и неговите клефуци, само и само, за да открият нещо, което да може да блокира профила.
Съветско-комунистическа измет.
Но какво пропуснах да ви кажа?!
Циркът, който Борисов разиграва с апартаментгейт не е случаен.
Той си гърми бушоните неслучайно.
Защо мислите вади кирливите ризи на Цветанов, Цачева, Добрев и тем подобни матросовци , които са имали нагрлостта да си накупят луксозни имоти на безценица, въпреки държавните си постове?!
Та нима не можеше още в първия си мандат да подпука БСП – ДПС – НДСВ заради заменките, с които ощетиха България с милиарди?!
Та нима не можеше да извади 50 депутата на БСП, които са си накупили имоти на безценица?!
Нееееее, вади киривите ризи на своите слуги с една цел.
И е лесно да ги извади, защото за да заемеш някакъв пост в ГЕРБ или чрез ГЕРБ, трябва да си зависим и омазан в говна до керемидите. Там всички са зависими и ако не слушкаш – не папкаш. От чистачката на летището до директора на държавната агенция, които се назначават чрез лобиране на партийните клефуци.
Циркът се повтаря, защото актьорът е същия.
Борисов цели да загуби вота за евроизборите с малко, за да има повод отново театрално да си хвърли оставката.
За пореден път във важен момент за България.
Така ще се провали и сделката с изтребителите, а той ще си измие ръцете с поредната театрална оставка, за да не въоръжи армията ни с нови модерни натовски изтребители, докато България плаща стотици милиони левове за ремонт на остарелите руски бракми, които и баба ми може да свали с натискане на едно копче.
Междувременно ще остави на служебно правителство, назначено от Радев, да свърши мръсната работа с Руско-турски поток, където България ще налее отново 8 милиарда лева, за да обслужи газовия монопол на Газпром.
Впрочем, вече са стартирани процедурите по насилственото отчуждаване на земеделски и други частни земи за трасето на газопровода.
Борисов не губи време, за да обслужи Путин и монопола на Газпром.
Това, докато в държавата се закриват болници поради липса на пари. Пари има, но трябва да се дадат на Путин, а не на болниците и пенсионерите, не и за увеличаване на заплати. Нищо ново под слънцето от 70 години.
Забележете – как и кога Борисов подаде оставка първия път?!
Контролирания от Кремъл чрез ТИМ енергоразпределител за Североизточна България изкуствено наду сметките за ток и във Варна и бяха предизвикани протести.
Когато обаче нещата излязоха извън контрол и хората започнаха да скандират „ДОЛУ ТИМ!“, а Пламен Горанов се самозапали в знак на протест срещу пълното господство на групировката в града и региона, протестите бяха изместени в София, където група мутри формално се сби на Орлов мост с полицаи, а Борисов театрално си хвърли оставката с думите „АЗ тоя асфалт не съм го лял, за да се лее кръв по него“, сякаш наистина той го е лял с личните си пари. (Цариградско море, ако си спомняте).
Моментът – КТБ е вече източена.
КТБ беше структура, създадена от руското КГБ още по Живково време.
В нея по време на първия мандат на Борисов наливаха парите на държавните ни предприятия, с които се финансираха паразитни руски политически проекти, като ДПС и „България без цензура”, чийто депутати в европарламента примерно , гласуваха против асоциирането на Украйна в ЕС. Чрез тази банка руска собственост станаха и Виваком, и Булгартабак.
Само да припомня, че още първото правителство на Борисов хариза буквално целия тютюнев холдинг за смешните 50 милиона лева – колкото струва марката Виктори. Да не говорим за стойността на заводите, складовите бази и наличност, транспорт, търговски представителства, почивни бази, завоюван пазар. Да не говорим, че преди време за същия холдинг западни компании предлагаха 1 милиард. 20 пъти повече. Е, след като Булгартабак стана собственост на Внешторгбанк – банката на Путин, руснаците започнаха дива контрабанда към Турция и Близкия изток, която беше ударена от финансовите власти там. После руснаците сринаха завода в София, работниците изхвърлиха на улицата, а машините изнесоха в Сърбия.
Да сте чули Борисов или друг да поиска неустойки заради нарушение приватизационен договор?!
Да сте чули профсъюзите да защитят изхвърлените хиляди работници?!
Нещо повече – опитаха се да вкарат в парламента промени в Закона за приватизация, за да не платят руснаците и стотинка.
Но това е само щрих от общата картинка на безродния русофилски слугинаж на ГЕРБ – другият филиал на БКП.

Някой друг трябва да свърши мръсната работа с банката и да обере негативите.
Но най-важното в момента – Южен поток.
Трябваше да се имитира пред Украйна, че уж проруско управление ще строи Южен поток – коалицията на ДПС-Атака- БСП.
Целта – да се принуди Украйна да приклекне при преговорите за транзит на руския газ.
Никой сериозно не е искал да строи Южен поток. Поне не и Газпром. Той е неизгоден, прескъп и само специалист може да ви обясни как се поддържа компресия от над 300 атмосфери на дълбочина от 2000 м. по подводно трасе , дълго над 2000 км. и то при малък дебит. да не говорим за условието за диверсификация, т.е. Газпром да допусне по този тръбопровод и конкурентен газ – нещо, което никога няма да сторят.
За всеки случай руските агенти на българска държавна служба заложиха неизгодни клаузи за неустойки, които впоследствие Борисов разплати с огромно удоволствие и бързина, без да обжалва решението на арбитражния съд.
Но Путин си прибра едни 800 милиона народна пара.
Да, ама Украйна не се подлъга, не клекна и разтуриха седянката с Орешарски, за да се върне ГЕРБ на власт като уж проевропейска партия.
Втората оставка слугата на Путин я подаде, след като умишлено издигнаха неизбираемата кандидатура на Цачева за президент. След като бяха направили проучване и бяха сигурни, че няма шанс.
За да последва служебно правителство, назначено от Радев.
Защо точно в този момент ли?!
Защото в ЕК течеше наказателна процедура срещу Газпром заради монопола му и свръхцените му в България и още 4 страни от Източна Европа.
На 16 март 2017 г. ЕК официално обяви, че за да избегне огромна глоба, Газпром e предложил на България серия от мерки за предоговаряне и понижаване на цената.
Да, ама от служебното правителство не последва отговор на предложението.
Не последва и от новото правителство на Борисов, макар, че се опитаха да забавят съставянето му, за да изтече срока на предложението.
Впрочем, забележете – второто правителство на Борисов побърза да изплати неустойката на Газпром от 800 милиона, като дори не обжалва решението на арбитража, при всички шансове да бъде отменено, защото (случайно ли?) адвокатската кантора, която представляваше България по това дело, в същия момент представляваше и Русия по делото срещу акционерите на „Юкос“ за 50 милиарда долара.
Ха, сетете се, чии интереси и как ще ги защитава, както и защо Борисов е избрал точно тази кантора и защо не поискаха нито да я сменят, нито пък да обжалват.
Междувременно служебното правителство ударно увеличи цената на газ, ток и парно, за да свърши мръсната работа на Борисов.
През 2018 г. имаше две увеличения на ток, газ и парно. Точно преди второто увеличение, на 29 септември след организирано докладване на тролската шпицкоманда на ГЕРБ брутално бяха заличени и двата ми профила във Фейсбук. Но това – между другото.
Целта на увеличението .- да се съберат нови милиарди в Енергийния холдинг, които да бъдат откраднати от енергийната мафия за руско-турсия поток, както и за АЕЦ.
Друга причина за увеличението да виждате на фона на спада на световните цени на петрол и енергоносители?!
Само един факт – България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа.
С около 40 % повече, отколкото съседна Турция. За същия газ, който минава по нашите тръби и отива там. Борисов може да договори с Ердоган да го купуваме от тях и сметките за парно да паднат почти наполовина.
Да не отварям дума за монопола на Лукойл и как умишлено у нас се поддържа най-ниския акциз в Европа, за да може монополиста да ни дере с голяма надценка. Най-лесно може да се проумее, като се сравни с една Австрия, примерно. Там крайните цени са еднакви с нашите, но акцизът е 1 лев на литър. Тук е само 65 ст. – минимално разрешеният в ЕС.
Разликата е 35 ст. на литър, които в Австрия отиват в хазната, а тук се прибират от монополиста и заминават в Русия. Иде реч за над 1 милиард лева годишно.
За да предотвратят и вноса на по-евтини горива, въведоха и такса за разрешително за данъчен склад за горива – 30 милиона лева. Ха, искай да внасяш горива, де!
За всеки случай промениха и ЗДДС, като въведоха изискване при вътреобщностен внос на горива ДДС да се внася предварително от всички по веригата. Не и ако го купуваш от Лукойл.
За да отстранят дребните независими бензиностанции пък, въведоха изисквания да имат 3 милиона лева неприкосновен капитал и склад за 1 милион литра.
Ха, сетете се какво означава това за една селска бензиностанция, на която зареждат 100 коли и 20 трактора. Целта – да принудят дребните търговци да ударят кепенците, за да насочат всички към монополиста.
Но това е само щрих от същността на ГЕРБ – филиал на Единна Россия на Путин.
Поредната мимикрия, поредната голяма лъжа, която узаконява чрез вота на наивниците руския енергиен и газов монопол, мутризацията на България и източването на милиарди левове годишно от нашите пари в посока Кремъл и мафията.
Казах!
А вие споделяйте, моля!

Фейсбук