Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс чака резултати за Апартаментгейт

След среща с главния прокурор Сотир Цацаров  заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви, че очаква резултати и не е редно да коментира преди края на разследването.

Франс Тимерманс заяви, че ЕК работи добре с България, но има още много работа за вършене.

Той подчерта, че комисията води конструктивен разговор с българските власти по изпълнението на препоръките по механизма за сътрудничество и проверка.

През последните седмици в аферата Апартаментгейт бяха осветлени редица високопоставени членове на правителството и ГЕРБ и последва вълна от оставки.

Заради покупката на луксозни имоти на смешно ниски цени бяха отстранени председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта и близка до Цветанов Ваня Колева. С постовете си се разделиха още депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, заместник-областният управител на София Томи Николов, а Панайот Рейзи напусна партията, но не се отказа от кметския пост в Созопол.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки на начина, по който са придобили имотите си председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, синът на директора на Националното следствие Борислав Сарафов и съпругата на председателя на върховния касационен съд Лозан Панов.

 

Важното е, че водим конструктивен разговор с българските власти за приложението на препоръките на ЕК. Докъде ще стигнем, ще се разбере в следващите месеци и години, заяви още Тимерманс.

Интересно колко ли време ще чакат еврочиновниците след като мандата им изтича след 40 дни ?!

Свободен автор – Философът

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!