„Независим съд – свободна държава! За правото и справедливостта“

Главният прокурор Сотир Цацаров „се е прицелил“ в поста на главния съдебен инспектор след изтичането на настоящия му мандат в края на годината.

Това обяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов по време на конференцията „Независим съд – свободна държава! За правото и справедливостта“, организирана от Инициатива „Правосъдие за всеки“ и гражданско движение БОЕЦ.

„Изпратили сме в парламента да ни представляват хора, които дори не искат да имат допир със съседите си и за тази цел си купуват отделен асансьор. Макар, формално, тяхната функция е да бъдат изразители на народната воля, която да въплътят в правни норми”, заяви в речта Панов, визирайки имотния казус на вече бившия шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според върховния съдия, ако Цацаров действително оглави Инспектората към ВСС, предстоят „мракобесни времена“ и този орган ще стане „поредното завоевание на олигархични интереси, така както работеше българската прокуратура през последните 7 години“.

Списъци на врагове висят по вестниците, а ксенофобията стана държавна политика, описа Панов ситуацията у нас и допълни, че никой не може да каже кога една демократична държава се превръща в опаковка.

Свободен автор – Философът