Още един от „Европа ни чува“ е пропуснал да декларира притежанията си

Още един от „Европа ни чува“ е пропуснал да декларира притежанията си и според 19 минути той е евродепутатът от ГЕРБ и настоящ кандидат за евродепутат Емил Йорданов Радев.

Той е пропуснал да декларира, както собствените си имоти, така и на съпругата си Мария Радева, която е съдия във ВАС.

По същия начин е пропуснал да декларира имотите си и в декларацията, която е подал пред  Европейския парламент.

Съгласно декларираното пред ЕП, Емил Радев имал участие в две фирми Инвест консултинг – 2002 АД и СИЕКО ООД.
Видно от декларацията пред КОНПИ, Емил Радев е пропуснал да декларира едната фирма – СИЕКО ООД.


Никъде не фигурират и имотите,  които са закупили семейство Радеви през 2009 г., когато той е само общински съветник от ГЕРБ във Варна, а от лятото – народен представител в 41 – то Народно събрание,  се е сдобил с право на строеж за четири апартамента с обща квадратура 492 кв.м. в комплекс  Св. св. Константин и Елена.
За тях Емил и Мария Радеви са платили  24 500 лв., като отделно са  платили  и  9900 лв. за 11 паркоместа
.  В онзи момент Емил Радев казва, че  няма нищо построено на тази земя (сиреч, това е цената на 4-те жилища на зелено или уникалните 49 лв. на кв.м) и семейство Радеви разполагат единствено с правото за строеж. Отделно от това семейство Радеви има и  вила с дворно място в местността Св. Никола, разположена на 683 кв. м. терен в една от най-апетитните части на Варна.  Също така  притежава и  къща с дворно място в Аксаковското село Орешак. Имотът му там е с площ 780 кв. м”, пише сайтът Афера.
Информацията е важна, защото освен кандидат за евродепутат на неизбираемата 8-а позиция в листата на ГЕРБ, Радев е и кандидат за главен прокурор на републиката още от края на миналата година. Независимо, че е завършил право на доста късни години – забележете – в бившия варненски институт по туризъм, който сега се води Икономически университет, той има своите шансове, ако Цветанов, на когото е човек, остане на власт до края на годината. Защото отпаднаха другите трима кандидати на управляващите: прокурорът Иван Гешев, отказан от Щатите, шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на следствието Борислав Сарафов – двамата паднали като жертви с необясними имоти в епизодите на сериала Апартаментгейт.

Явно серията на евроизбраниците на ГЕРБ в апартаментгейт се увеличава, а Борисов поне чете ли ?!

Авантаж по 19min.bg/news/8/112044.html#112044