Плаж Аркутино забранен за бедните?

Достъпът до плаж Аркутино е ограничен. От седмици метални врати с тежки катинари спират хората, които се опитват да стигнат до морето

Метални врати с тежки катинари спират хората, които се опитват да стигнат до морето
Ограничен е достъпът до плажа Аркутино. От седмици метални врати с тежки катинари спират хората, които се опитват да стигнат до морето не само с кола, но и пеша, съобщава Нова телевизия.
„Поне да имаше информационна табела, която казва защо е ограничен. Мисля, че идвах последно през декември месец 2018 г. И се разхождах. Обаче явно е станало нещо през зимата и вече нямаме достъп”, споделя Радослав Качиков. Оказва се, че единственият начин да влезеш, е да се провреш през металната врата.
Плажът Аркутино е един от най-посещаваните през лятото. Концесионерът му беше категоричен, че теренът от заключения портал до началото на плажната ивица, която стопанисва, са частни терени и той не носи отговорност за свободния достъп до плажа.
„Ще направим необходимата проверка, да разбера причините и основанията на лицето, което е извършило този акт и ще предприема необходимите действия, които ми позволява законът“ каза кметът на Приморско д-р Димитър Германов.
Докато репортерът на Нова телевизия Цеца Алексова разговаряше по телефона с кмета, портата беше отключена, но не стана ясно, кой е изпратил човека, който я отвори.
Ако Общината и Министерството на туризма установят кой е ограничил достъпа до плажа, може той да бъде глобен с от 2 до 5 000 лева.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!