Рейзи обърна палачинката: Не е подавал оставка като кмет

От ГЕРБ нагло излъгаха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи си е подал оставката като кмет и като председател на партията в морския град

Не съм подавал оставка като кмет на Созопол, а само като председател на ГЕРБ в града. Това каза в интервю за БНР Панайот Рейзи, който вчера бе отстранен от длъжност с решение на Спецсъда.
„Няма как да си подам оставката като кмет на този етап, защото съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова реших да подам оставка като председател на структурата в Созопол“, каза Рейзи пред БНР.
По-рано от ГЕРБ съобщиха, че той е обявил решението си да се оттегли и като кмет, и като член на партията в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов.
Може би от ГЕРБ са му „предложили“ да се оттегли и като лидер на партията в Созопол, и като кмет и той решил да ги послуша, но не съвсем – запазва си единия пост, макар и временно. Очаква се след няколко дни Апелативния специализиран наказателен съд да потвърди решението на спецсъда за отстраняването му от длъжност.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!