СтанишеФ : Листата на БСП за евроизборите била подарък за ГЕРБ

СтанишеФ : БСП била партия на вожда и се превърнала в ГЕРБ номер 2

Ти да видиш ?! Като се стигне до власт и европейски постове и заплати другарите стават човек за човека е вълк …

Листата на БСП ще бъде голям подарък за ГЕРБ. Това заяви президентът на ПЕС СтанишеФ преди Пленума на БСП.

“Този Пленум ще бъде важен, защото дава шанс БСП да се яви на поправителен, но лидерът на партията Корнелия Нинова избра не диалога, а конфронтация. Месец и половина се провеждаха събрания, конференции. Партията се произнесе категорично за своите предпочитания и за вижданията на листата. Дали Националният съвет ще каже, че се вслушва в гласа на партията или че всичко това е било един фарс?

Вторият въпрос е какво е посланието на БСП и Националния съвет към българското общество, т.е. начинът, по който се управлява БСП, ще бъде пренесен по начин, по който се управлява България, ако спечелим управлението“, добави Станишев.

„Всички виждат тенденцията в превръщането на БСП в партия на вожда – в ГЕРБ номер 2.

Третият въпрос е какво е отношението към Европа и ЕС. Дали БСП запазва своята ясна проевропейска идентичност или тръгва в посока евроскептицизъм.

Четвъртият въпрос е посланието към политическото семейство в Европа. Близо една година се води доста яростна и последователна кампания, която изтъква различията между БСП и ПЕС. Това неизбежно поражда въпроса „А що дирите там“. Ще се боря да има листа, която има ясен социалистически и проевропейски опит. Всеки член на Националния съвет трябва да поеме своята отговорност чрез гласуването, което предстои“, каза още Станишев.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!