Съветниците на Борисов по кокаина са любители на именията

ЛЪЧО МОЗЪКА И МИТКО КАРАТИСТА – ЛЮБИТЕЛИ НА ЕВТИНИТЕ ИМЕНИЯ

Григор Здравков, лидер на легия „Антимафия“, направи в студиото на предаването „Евродикоф“ по телевизия „Евроком“ поредното си знаково разкритие за висши служители на държавна агенция „Митници“ и за съветници на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по наркотиците, които ги уличават в придобиване на имоти на безценица.

Един от тях е според Здравков Митко Каратиста, който бил един от съветниците на Борисов и Цветанов „как да прави“, разбирай – да се бори, с трафика на дрога.

„Тези хора са любители на именията“, каза лидерът на „Антимафия“ и показа снимки, на които се виждат няколко луксозни къщи, разположени в зоната между Симеоново и Драгалевци.

„В една от тези къщи живеее общинската съветничка Татяна Николова Георгиева, жената на Каратиста, който съветва премиера относно трафика на кокаин.

Тези хора са природолюбители, защото си имат ботаническа градина, а всички дървета под имота са изсечени, за да може Каратиста да наблюдава зайчетата“, иронизира Григор Здравков.

По думите му в парцела са разположени три-четири постройки, които се водят на две фирми, имат ипотеки, а един от собствениците дори и записал половин декар на името на роднина, за да заличи следите към себе си.

Като бивш служител на агенция „Митници“ лидерът на „Антимафия“ представи документи и за имотите на ръководители на агенцията, започвайки от най-високото място – от шефа й Георги Костов.

Той намира за особено скандален факта, че Костов през 2006-а се сдобива с панелен апартамент в „Люлин“от 63 квадрата само за 10 000 лв. и с друга панелка в същия квартал за 18 000 лв.

„Тогава изобщо не е имало такива продажни цени в България. Ако при някои случаи от „Апартаментгейт“ цените бяха занижени няколко пъти, при сделката на Костов са занижени с 500 процента“, увери Здравков.

„Един от любимците на Костов, продължи той, заместникът му Борислав Борисов, пък е любител на строежите в „Манастирски ливади“. Той купува с  група граждани парцел с право на строеж с площ 1250 квадрата, като плаща за него по 49 лв. на квадратен метър и още 2 декара пак там за 19 000 лв.“, посочи Григор Здравков.

Освен тях заместникът на Костов си купува и апартамент за 70 000 лв., добави Здравков.

„Най-маститият защитник на Цветанов“, както го определя лидерът на „Антимафия“ – депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, по-известен с прякора Лъчо Мозъка, също не останал по-назад от своите колеги във висшия ешелон на властта.

„Лъчо Мозъка си е купил къща в Банкя от 220 квадрата с китно барбекю за 100 000 лв. и го е ипотекирал за 50 000 евро, за да получи сумата“, каза Григор Здравков.

Той уточни, че тази сделка е станала през 2009 -а, първата година, в която Лъчезар Иванов влиза в Народното събрание.

„Лъчо Мозъка ще си подаде ли оставката, или щото е доктор, Борисов няма да го блъсне?“, попита реторично Здравков.

Лидерът на „Антимафия“ хвърли камък и към премиера, който укривал сигнали на цели 700 страници срещу лица, които 10 години „насипвали и заграбвали имоти“.

И цитира някои от имената  – Йорданка Фандъкова, Румен Николов, Петко Дюлгеров.

В списъка фигурирал и братовчедът на Борисов – Венцислав Николов Йорданов, разкри още Григор Здравков.

Авантаж по eurocom.bg

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!