Ще спрат ли отлива на туристи с безплатната трета нощувка?

Хотелиери изчислиха, че безплатната трета нощувка, предлагана от Ангелкова за тях означава, че ще работят с над 30% отстъпка от цената

Безплатната трета нощувка, с която Ангелкова реши спре отлива на туристи по българското Черноморие е набутация за хотелиерите. И всяка втора да стане на аванта пак ще е трудно да върнем платежоспособните чужденци. Дори и голяма част от сънародниците ни, които имат по-високи доходи, предпочитат да събират тен по плажовете в Гърция и Турция.
Заради очаквания отлив на туристи, по Черноморието заваляха промоции. Кампанията „Неочаквана ваканция“ предлага на всеки, който иска да плати две нощувки в България, да получи трета безплатно, съобщава Телевизия Bulgaria ON AIR.
„Би било добре да стимулираме нашите туристи да посещават нашето Черноморие, а не само Гърция и Турция. Някои хотелиери са изчислили обаче, че безплатната трета нощувка за тях означава, че ще работят с над 30% отстъпка от цената. Според тях мерките са закъснели“, посочи хотелиерът от Слънчев бряг Мая Димова.
„Вътрешният туризъм е една от алтернативите, която трябва да използваме целогодишно, а не само в рамките на летния туристически сезон, освен това той дава възможност за допълнителни приходи на тези, които предлагат морски туризъм. Вътрешният туризъм е и във фокуса на туристическата борса „Вашата ваканция“, която беше открита днес в Бургас“, допълни предс. на Бургаска регионална туристическа асоциация Соня Енилова.
Според участниците не е развит потенциалът на алтернативния туризъм, като археология и исторически атракции.
За да предпочетат за почивка нашето море обаче от бизнеса предлагат министерството на туризма да намали с поне 30 на 100 от стойността на атракции по плажове, които отдава на концесия.