БОЕЦ : СТИГА БУШОНИ! Борисов, ти си отговорен за смъртта на 20 човека!

Georgi Borisov Georgiev

СТИГА БУШОНИ! Борисов, ти си отговорен за смъртта на 20 човека!
Преди месец в предаването „Честно казано“ на Luba Kulezich показах документи получени от БОЕЦ, които доказват отговорността на институциите и фирма ТРЕЙС, ремонтирала пътя край Своге за смъртта на 20 човека загинали при катастрофата през август миналата година. От документите става ясно, че лично Бойко Борисов е бил уведомен за дефектите на пътя половин година преди трагедията и нищо не е предприето, просто са чакали да загинат хора, като целта им е била да бавят ремонтите до изтичането на гаранцията, за да спестят на ТРЕЙС няколко милиона. В студиото бе и адвокат Николай Хаджигенов, който коментира документите и бездействието на институциите, като престъпление.
През следващите седмици упражнихме натиск, дадохме гласност и разкрихме цялата ужасяваща картина на корупция и зависимости довели до смъртта на 20 българи. На 04.04.2019г. на протеста „ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ“ пред Министерски съвет организиран от БОЕЦ гражданите скандираха под прозорците на кабинета на Бойко Борисов – „МАФИЯ“ и „УБИЕЦ“, като пряко го обвиниха за 20-те жертви!
И принудихме прокуратурата да се размърда. Днес говорителката на главният прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че двамата бивши членове на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов и Светослав Глосов са с обвинения за катастрофата при Своге, а освен тях обвиняеми са още пет човека, сред които представители на „Трейс“ и началникът на асфалтовата база в Костинброд, като предстои да бъдат повдигнати обвинения на още едно лице. Тя уточни, че на собственика на „Трейс“ е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ 15 000 лева. Дончо Атанасов и Светослав Глосов са с по 10 000 лева гаранция, а всички останали с по 2000 лева гаранция. На шофьора, причинил пътния инцидент, гаранцията също е 2000 лева. Прокуратурата пРАви същите констатации, които БОЕЦ напРАвихме преди месец за бездействието на управляващите и лошото изпълнение на ремонта от ТРЕЙС. Но трябваше да извадим и покажем всички документи, да разкрием грозната истина и чак тогава Цацаров и слугите му решиха да се размърдат. ЗАЩО?
Всички посочени от Арнаудова днес заслужават своите обвинения. Но с тяхното повдигане прокуратурата има за цел не да накаже виновните, а да скрие основният отговорен за ужасната трагедия. Целта е да изгърмят поредните бушони, за да спаси Борисов кожата си за пореден път! Няма да го позволим. Лично по разпореждане на Борисов всички са „тупали топката“ по сигналите за дефектите на пътя и лошият ремонт на ТРЕЙС.
По лично разпореждане на Борисов са бавили ремонтите докато изтече гаранцията и след това са щели на направят нова обществена поръчка за ремонт на ремонта за още няколко десетки милиона и вероятно същата фирма би “ усвоила“ парите.
ПАРИЧНАТА ГАРАНЦИЯ депозирана от фирмата-изпълнител – ТРЕЙС е била освободена от държавата много ПРЕДИ да изтече техническата гаранция за пътя! НИКОЙ не е имал никакво реално намерение да изисква от ТРЕЙС да ремонтира пътя, нито дори да бъдат извършени ремонти за сметка на държавата и парите да бъдат приспаднати от депозираната гаранция (тя е била върната)!
СТОЯЛИ СА И СА ЧАКАЛИ ДА УМРАТ ХОРА!
Този път само бушони не са достатъчни. Буда, ще плащаш за всичко.
Продължаваме!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Фейсбук