Видими резултати: Над 1,5 милиона българи мизерстват

Най-бедни са в Пазарджик и Монтана, а най-богати – София, Стара Загора и Варна. Заради крадливите политици българите мизерстват. Видими резултати!

1 550 800 българи са доход под линията на бедност, т.е. 22% от хората в най-бедната страна на Европа мизерстват. Това са данни от Националния статистически институт, огласени от bTV.
Линията на бедност е 351,11 лева.
Най-ниската линия на бедност се наблюдава в областите Пазарджик и Монтана – съответно 239 и 240 лв., а най-високата – в област София (столица) – 513 лв., следвана от областите Стара Загора – 403 лв., и Варна – 383 лв.
Най-висок е относителният дял на бедните в областите Монтана и Велико Търново, следвани от Ловеч и Сливен, а най-нисък е относителният дял на бедните в областите Перник, Кюстендил, Разград и Русе. Бургас го няма в класацията. Хората в най-“добрия“ град за живеене изостават по доходи след перничани, кюстендилци, разградчани, русенци, варненци, старозагорци и софиянци, защото край морето само се усвояват европейски пари за улици и градинки, но не и за нови фабрики. Инвеститорите бягат и младите хора са принудени да търсят по-добро бъдеще в София, Пловдив или в чужбина.