Институциите глухи за разкритията на съдия Лалов

Възмездието идва, прогнозира бившата съдийка Румяна Ченалова. Никой не се самосезира за скандалните разкрития на съдия Лалов, коментира тя

Прокуратурата очаквано се самосезира по медийни публикации за къщите за гости на съпруга на Елена Йончева. ВСС изненадващо се самосезира за гражданството на новоизбраният председател на СГС – Ал. Трифонов. Никоя от тези институции обаче не се самосезира относно скандалните разкрития на съдия Методи Лалов, че ръководителите на съдилища / и със сигурност на прокуратурата/ никак, ама никак не са прозрачни. Това сподели във Фейсбук бившата съдийка Румяна Ченалова.
Одобрението на Георги Колев / бивш председател на ВАС/, Пеевски и Доган са задължителното условие за кариерно израстване, добави тя.
„Преди време разказах пред журналисти подобни обстоятелства. Прокуратурата светкавично образува проверка, която се извърши лично от прокурор. Единствените въпроси, на които трябваше да отговоря бяха от кого съм получила информацията. Омерта?! Също като „Яневагейт“, коментира бившата съдийка.
„Досъдебното производство за авторството на записите е прекратено. Няма разследване за обстоятелствата в разговорите, въпреки указанията на ЕК, европейските прокурори и обещанията на Цацаров. Но, каквото и да правят или да не правят, времето на справедливото възмездие идва“, добави тя.
„Всяка диктатура завършва така. Особено когато мафията е държавата“, коментира Румяна Ченалова.