#ОСТАВКАБОРИСОВ!

България повече не може и не трябва да продължава да бъде управлявана от поредното правителство на Борисов защото с такъв мат`рял не може повече така …

А какъв е мат`рялът :

Цветан Цветанов с нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, е  перлата към веригата от жилища на заместник-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната фракция на властта Цветан Цветанов, разкриха финансираните от САЩ Антикорупционен фонд и Свободна Европа. Този път колекцията му от недвижими имоти се обогатява и с „ВИП асансьор“, който отвежда шефа на ПГ на ГЕРБ и семейството му от личния им гараж в сградата директно в дома им. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ се е увеличило значително.
Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м.
Разликата е 473 520 евро или 926 124,62 лв.! Коя фирма и по какви причини прави такива отстъпки?!
По оценки на Антикорупционния фонд нещата са още по-шокиращи. По данни, дадени на организацията от строителя Артекс апартаментът на Цветанов би трябвало да струва минумум 831 600 евро (или 1 626 468 лева). Но тъй като имотът на бившия вътрешен министър е излязъл под скромните 400 000 лева, това означава разлика от цели 1 200 000 лева.

Владислав Горанов – при 3 собствени апартамента живее в четвърти – купен на пъти по-ниска от обичайната цена в комплекса на братя Домусчиеви не хвърля оставка?
Може ли да се вярва на проверката на КПКОНПИ срещу него, след като стана ясно, че самият шеф на антикорупционната институция е декларирал покупка на жилище под данъчната стойност и е укрил квадратура като на 4-стаен апартамент?
Може ли да се вярва на КПКОНПИ, която не глоби Горанов дори само за един прост факт, който го уличава по чл.313 от НК – не е декларирал пред Комисията едно от собствените си жилища, което обаче е видно в Имотния регистър?
Може ли да се вярва на КПКОНПИ, че няма конфликт на интереси, след като министър получава подарък, чиято стойност е над 250 000 лв. в неплатени наеми от 2012 г. от бизнесдама – майка на човек, когото е назначил за служител във ведомството си и го е включил в комисия по обществените поръчки и притежава съседен на неговия апартамент в същия комплекс, закупен на доста по-висока стойност от Горановия?

Цецка Цачева – Фирмата Артекс е продала апартаменти на нереално ниски цени не само на Цветан Цветанов, но и на Цецка Цачева и Вежди Рашидов, показва справка в Имотния регистър. Сделките са сключени също като Цветановата през лятото на 2018 г.. Цецка Цачева, министър на правосъдието в Борисов 3, е придобила 198 кв. м. за 670 евро на кв.м., заедно със сестра си, писа и показа документи Биволъ.  Това е абсолютно невъзможна цена за София дори за панелка, камо ли за най-престижния квартал Изток, за прекрасната ул. Гагарин и то особено за суперлуксозните нови кооперации на Артекс. Сделката е и при тези цени не е излязла евтино: 285 740,10 лв., сочи Имотният регистър. Утре ще пишем могла ли е Цачева да си позволи подобен разкош. Министърът на правосъдието владее 3/4 идеални части от имота, а нейната сестра 1/4. Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда е продаден с 65 000 лв. по-скъпо. Разследват ли НАП и прокуратурата укриване на данъци, търговия с влияние, подкупи? Биволъ провери и други сделки на “Артекс” с апартаменти в същата сграда. Всички те са изповядани на по-високи цени на квадрат, отколкото апартаментът, продаден на правосъдния министър.

Вежди Рашидов – Фамилна фирма на депутата от ГЕРБ и шеф на парламентарна комисия Вежди Рашидов, бивш министър на културата, е платила малко повече – 856 евро на кв.м., но поне 3 пъти под пазарните цени, за 116 кв.м. в същата сграда и е придобила още един апартамент в нова сграда на ул. Тинтява наблизо. Рашидов Пропъртис е купила само ден преди Цецка Цачева, на 26 юли 2018, апартамент от 112,2 кв. м. в същата сграда за 187 432 лв. или 856 евро на кв.м.
Това обаче не е всичко. Два месеца по-късно, на 29 септември, фирмата на шефа на парламентарната комисия по култура купува още един апартамент от Артекс, но в друга новопостроена сграда на ул. Тинтява. Там Рашидов Пропъртис брои 140 819 лв. за апартамент от 75,41 кв.м. плюс гараж 18,2 кв.м. или 776 евро на кв.м.

Ваня Колева подава оставка като заместник-министър на младежта и спорта, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Колева напуска поста по искане на министър-председателя на Република България Бойко Борисов.

По-рано днес министърът на правосъдието Цецка Цачева също подаде оставка, която бе приета от премиера Борисов.

Ваня Колева е една от четиримата, проверявани от прокуратурата и КПКОНПИ заради сделка за покупка на апартаменти в жк. „Изток“. Останалите са Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

Делян Добрев е декларирал пред КПКОНПИ, че живее под наем от 950 лв. на 100 кв.м в апартамента на фирмата на майка си в Манастирски ливади. И е излъгал, разкри Биволь. Както и пред бТВ, където вдигна квадратите на 200. Всъщност, единият апартамент, който ползва е с площ 284 кв. м., а другият – 42 кв.м. или общо 326 кв. м. За тези пари само майка би дала наем от 1200 лв. Към тях има и три гаража с обща площ 51 кв.м. За тях наем не е известно да се плаща. Понеже и ние ползваме гаражи в квартала – по-евтин гараж от 100 лв. месечно няма, повечето са по 150 лв. За трите – поне 300 лв. Добрев в качеството си на депутат от провинцията има право на допълнителни средства за жилище в София.

Как една бедна учителка може да купи 300 квадрата с 3 гаража в елитния квартал Манастирски ливади, в съседство с Божинов, Бербатов, лорд Минчев (на същата улица Сусанин) и президента Първанов?
Фирмата Иконус ЕООД, която преди да влезе депутат от ГЕРБ е на Делян Добрев, а след това – на майка му и е собственик на въпросния апартамент, обитаван от напусналия парламента, е взела от регистрираната на Сейшелските острови – сиреч офшорка, фирма със сходното название Иконс 250 000 евро. Интересно е, че апартаментът е закупен за 400 000 лв., което заедно с ДДС дава 480 000 лв. Или същите пари като „заема” от офшорката.

Красимир Първанов -зам.-министърът на енергетиката също се оказа с апартамент на преференциални цени. През есента на 2018 г. Първанов си купува апартамент от 150 кв. м заедно с два гаража с обща площ на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лева. Това прави точно по 616 евро на кв.м, съобщава бТВ.
Първанов се сдобива с имота на 28 септември 2018 г., сочи справка на bTV в Службата по вписванията.Апартаментът в луксозния блок се намира в кв. „Изток” на ул. „Тинтява”, или на няколко пресечки от сградите, където с недвижими имоти се сдобиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Пламен Георгиев – шефа на КПКОНПИ  има неверни данни, пише Биволь. Декларирана е придобивка на апартамент с площ 156 кв. м. и тераса 48 кв.м. По нотариален акт обаче става дума за апартамент на три нива –  с две големи тераси – 186 кв. м. и 48 кв.м. Голямата тераса от 186 кв. м. просто липсва в декларацията. Освен това сделката е изповядана на цена много под данъчната оценка. По принцип това не е незаконно, ако се платят местните данъци и такси на данъчна оценка. Апартаментът на Пламен Георгиев е „тризонет“ в нова сграда на ул. проф. Георги Павлов 21. Първото ниво на кота +14,60 и е с площ 106,76 м2 и тераса с площ 47,99. Второто ниво на кота +17,40 е с площ 16,08 и тераса с площ 186,57 м2, надлежно описана в нотариалния акт. Третото ниво на кота +19,90 е с площ 33,08.Данъчната оценка на имота е 452 785,70 лв.
За такова екслузивно жилище цената няма как да е по-малка от 1500 евро на кв. м. за апартамента и 500 евро на кв.м. за терасите или минимум 700 000 лв (350 000 евро), което прави усреднено по 900 евро на кв. м.
Пламен Георгиев обаче е декларирал по нотариален акт цена 150 000 евро или средно по 384 евро на кв.м.

Мария Габриел, която води евролистата на ГЕРБ  и има 20 000 евро заплата, е ползвала под наем общинско жилище в луксозна сграда на преференциален наем. Тогава стана ясно от договор, според който през 2010г. тя наема апартамент от 128 кв.м,на ул. Никола Вапцаров 25 в кв. Лозенец. По това време Габриел вече е била евродепутат с над 20 000. лв. месечен доход, но плаща 400 лв. наем на Софийски имоти, при тогава актуални цени над 1000 лв..  По това време Столичната община вече се управляваше от ГЕРБ. Тогава самата тя коментира, че използвала апартамента години наред, „за да си стокира част от нещата”, а преференциалната цена била „помощ”.В имотните декларации на евродепутатите обаче има графа, в която да се запишат такива помощи , а тази на Габриел е празна.
Мария Габриел си купи на непазарни цени и след това продаде апартамент, получвайки 6-цифрена печалба от сделката.

Менда Стоянова –  бивша шефка на данъчното в Пловдив и шеф на парламентарната бюджетна комисия по време на която всички местни олигарси с национална известност направиха големи милиони главно от ДДС, пък тя не разбрала, е пред завършване на зданието с луксозни апартаменти в най-баровската част на Пловдив – точно срещу Новотела.
Съпругът на Менда – Георги Стоянов, както е записано, макар и с грешка, на задължителната табела на оградата на обекта, който е пред пускане, е един от инвеститорите.
„Кооперацията се отличава с луксозна фасада и търговски площи на партерните нива. Сградата се състои от две части, като едната се издига на 6 етажа, а другата на пет. Броят на обектите и жилищата в нея е 20, а също така разполага и с подземен паркинг.

Антон Томов Славчев-зам.-шеф на КПКОНПИ  има 244 кв.м. тераса, при това остъклена – сиреч, превърната в жилищна площ. От декларацията му личи, че тя е придобита на абсолютно нереалната за 2011 г. цена от 38 000 лв., което прави 155,74 лв. или 79,63 евро на квадратен метър. Практиката е тя или да влиза в общата квадратура на жилището, както е в нотариалните актове на работещите в 19 минути, или – при по-голям размер, да се смята на половината от реалната цена на апартамент, т.е. за София – поне 500 евро на квадратен метър! Така че странностите са ясни.
На пръв поглед доста сензационна е и цената на придобиване на неговия апартамент от 63 кв.м – 3,33 пъти по-малък от остъклената тераса. Той е придобит през 2010 г. – година преди терасата, за 18 639 лв. или 151,27 евро на квадрат! В София! Цветан Цветанов по онова време продава панелка в Червена звезда за 744,95 евро на кв.м!
Цената на апартамента изглежда нереална и на фона на цената на трите паркоместа, придобити – явно за трите му автомобила, от зам.-шефа на антикорупционния орган. Тя е общо 10 610 лв. Сиреч, доста над половината (57%) от стойността на апартамента му.
Подробността е, че и жилището и паркоместата са придобити с „приращение”. Юристите обясняват, че странната дума се превежда така: „собственикът на една недвижима вещ става собственик на всичко, което бива трайно прикрепено към вещта”.

Димитър Маргаритов – шеф на Комисията за защита на потребителите се сдобил с 114 квадрата с включена така модна сред властовите ни кадри голяма покривна тераса, колкото двустаен, на централния бул. Стамболийски за 120 000 лв. или 527,41 евро .

Красен Кралев – министър на спорта декларира имот в столичния квартал „Драгалевци”, който обаче не е отразен в декларацията на КОНПИ. През 2017 г. Кралев обявява една цена на имота, а 10 години по-рано коренно различна. Коя е вярната, пита в предаването „ЕвроДикоФ” журналистът Веселина Томова.

През 2017 г. Кралев декларира, че е купил къща от 740 квадрата за 529 000 лв. Посочва, че с имота се е сдобил през 2013 г. В същото време през 2007 г. той е декларирал същия имот, но на много по-ниска цена – за 48 000 лв. През 2016 г. спортният министър не декларира никакви парични спестявания, но през 2017 г. – обявява 286 000 лв. налични средства, но …

Александър Манолев – бивш зам.-министър на туризма и настоящ зам.-министър на икономиката е собственик на имот, в който е построена “къща за гости”, финансирана с 380 000 лв. по проект на Програмата за развитие на селските райони. Плащането е одобрено от ДФЗ през декември 2015 г., само месец след като Манолев е назначен за зам.-министър на Ангелкова. Имението с половин декар РЗП обаче никога не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм. Ползва се като частна вила от Манолев и семейството му. Има и специална екстра, подобно на частния асансьор на Цветанов – минерална вода докарана от 3 км от Сандански.

Лъчезар Иванов – депутат от ГЕРБ известен като Лъчо Мозъка. Той притежава къща с площ 220 квадрата, която е закупена за 100 000 евро. Това обяви Григор Здравков от „Легия Антимафия” в предаването „ЕвроДикоФ”.

Тази къща струва поне 400 000 евро. За да разсее всякакви съмнения, че в покупката на имота има нередности, той прави ипотека за 100 000 лв., смята Здравков.

„Вероятно къщата е от 2009 г., когато е първата година на депутатстването му. Лъчезар Иванов ще си подаде ли оставката за този евтин имот или ще остане в парламента като Вежди Рашидов?

Емил Йорданов Радев – бивш евродепутат и кандидат в евролистата на ГЕРБ. Съгласно декларираното пред ЕП, Емил Радев имал участие в две фирми Инвест консултинг – 2002 АД и СИЕКО ООД.
Видно от декларацията пред КОНПИ, Емил Радев е пропуснал да декларира едната фирма – СИЕКО ООД.
Никъде не фигурират и имотите,  които са закупили семейство Радеви през 2009 г., когато той е само общински съветник от ГЕРБ във Варна, а от лятото – народен представител в 41 – то Народно събрание,  се е сдобил с право на строеж за четири апартамента с обща квадратура 492 кв.м. в комплекс  Св. св. Константин и Елена.
За тях Емил и Мария Радеви са платили  24 500 лв., като отделно са  платили  и  9900 лв. за 11 паркоместа.  В онзи момент Емил Радев казва, че  няма нищо построено на тази земя (сиреч, това е цената на 4-те жилища на зелено или уникалните 49 лв. на кв.м) и семейство Радеви разполагат единствено с правото за строеж. Отделно от това семейство Радеви има и  вила с дворно място в местността Св. Никола, разположена на 683 кв. м. терен в една от най-апетитните части на Варна.  Също така  притежава и  къща с дворно място в Аксаковското село Орешак. Имотът му там е с площ 780 кв. м”, пише сайтът Афера.
Радев е и кандидат за главен прокурор на републиката още от края на миналата година.

А за една къща в Барселона да сте чули нещо ?!

И какво направиха тези апартаментчици на Борисов, който сам си ги избра – ОБОГАТИХА СЕ ЗА СМЕТКА НА ВЛИЯНИЕТО И ДАЛАВЕРИТЕ НА ВЛАСТТА …

Но забравиха за милиардите пропуснато ДДС, а да вдигнат цени на ток, винетки, тол такси, горива, градски транспорт, данъци – НЕ ЗАБРАВИХА ?!!

Забравихте ли 20-те убити при катастрофата край Своге ?! Забравихте ли Доган, Пеевски, Гинка, КТБ и още скандали с незаконно обогатяване ?!

В резултат БГ кочината е най-умираща, най-топяща се, без нужното здравеопазване, необразована и емигирираща …

ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО! ВРЕМЕ Е !

Свободен автор – Философът