11 милиарда лева потъват, ДАНС да разследва грабежа!

Тези пари не отиват в асансьорите на Цветанов, а в чужбина и няма кой да разследва грабежа, каза Елена Йончева

24% от Брутният вътрешен продукт на България си заминава заради корупция. 11 млрд. лева са загубите от в България. Тези средства обаче не отиват в асансьорите на Цветанов, а в чужбина и няма кой да разследва. Това каза депутатът Елена Йончева в предаването „Лице в лице“ по бТВ.
Според нея Европа е напълно наясно какво се случва в България, както и Държавният департамент на САЩ. Тя цитира данни от последния доклад на Европейската комисия от февруари, в който пише, че 2/3 от сигналите за корупция срещу видни политически личности не се разследват. Борисов е виновен за това, защото той го допуска, коментира депутатката.
„В доклада на Държавния департамент на САЩ се казва, че служители на всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано. Те включват подкупи, конфликт на интереси, сложни схеми за присвояване на пари“, уточни тя.
„АпартаментГейт е върха на една огромна пирамида. Отдолу има грамада от офшорни сметки, имоти в чужбина. Това трябва да се разследва от ДАНС и от българската прокуратура, защото от България се изнасят милиарди левове. Това не е просто корупция, а грабеж на България“, заяви Йончева.
Трябва ДАНС да провери кой има офшорни сметки и истинския им собственик, добави тя и се оплака, че атаките срещу нея се правили, за да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ.
„Къщата за гости на моя свекър е проект от 2009 -2010 година, когато не съм го познавала. Тя е проверявана през 2015 г.“, обясни Йончева.
„Това е по време на правителството на ГЕРБ, как аз съм могла да упражнявам влияние или да има конфликт на интереси“, попита тя и намекна, че прокуратурата се използва като бухалка срещу опозицията.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!