Семейство изхвърли торба с $90 000 по погрешка

Снимка: Архив NOVA

Сагата се увенчала със щастлив край – изхвърлената торба с пари е намерена на сметище. Те били получени в кеш при продажбата на апартамента на бабата на семейството

Боклукът за един, може да е съкровище за друг. Тази добре известна поговорка се оказа валидна в пълна сила за семейство от западния сибирски град Тюмен, което изхвърли торба с около 90 000 долара на боклука, съобщава „Рашъ тудей“, цитиран от Нова телевизия.
Парите били получени в кеш при продажбата на апартамента на бабата на семейството, уточнява БГНЕС. Сумата обаче била скрита в необозначена торба за отпадъци, оставена непосредствено до други чанти, пълни с боклуци. Така по невнимание парите се озовали в контейнер, пътуващ за градското сметище.
След като осъзнало грешката си семейството се втурнало към завода за преработка на отпадъци в Тюмен, където започнало издирването на „скритото съкровище“. След преравянето на близо 12 тона боклук сагата се увенчала със щастлив край – торбата с парите била открита и върната, макар от нея да се носела не особено приятна миризма.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!