АпартаментГейт освободи Бойко от Цецо, но му скърши мечтите

Вождът на ГЕРБерастите обаче не става и за диктатор, защото е мек, но пък Бойко вече е непредвидим и според Андрей Райчев са възможни предсрочни избори

АпартаментГейт е като асансьор за политиците. Цецо слезе от политическата сцена. Макар че все още оглавява предизборният щаб на ГЕРБерастите рейтингът му се е срина повече от този дори на Жан Виденов.
Оказва се обаче, че от скандала има и полза за вожда Бойко Борисов. Той си взе партията от Цецко и сега силата е в него. АпартаментГейт го освободи и сега е непредвидим, каза социологът Андрей Райчев в „Тази сутрин“ по bTV.
Социологът прогнозира предсрочни избори, но предизвикани не от политическите съперници на Бойко, а от самия него.
Заради скандала и голямата популярност на президента Радев Бойко Борисов се е освободил и от календара. Не му се налага вече да мисли за бъдещето си като президент, защото такова няма. Може само случайността да го направи държавен глава, коментира Райчев.
Според него освен Бойко, освободен е и Ахмед Доган. След пет опита за преврат в ДПС на Сокола вече не му се налагало да играе ролята на слуга на управляващите. Освободен е заради трагична случайност, обясни социологът.
На Доган му трябвало досега да е в близки отношения с властта, защото водил война на живот и смърт с Местан и Турция, които се опитвали да му вземат партията. След катастрофата с лидерът на ДОСТ, при която загина 6-месечно бебе, Соколът се освободил и вече е почти толкова непредвидим, колкото и аркадашът му от Банкя. Възможно е ДПС да се коалира в всеки. Може и Бойко да бие шута на коалиционните си партньори, но не и да седне на креслото на ген. Радев.