Забранени медикаменти открити у Миню Стайков и Митьо Очите

В килията им имало и стекове с газирани напитки, минерална вода, шоколади, вафли, колбаси, плодове и други малотрайни продукти

Полицията, спецпрокуратурата и правосъдното министерство са направили обща акция в болницата на Централния софийски затвор. Преди дни, при обиск в отделението по реанимация, където са настанени бизнесменът Миню Стайков и соченият за лидер на група за рекет Димитър Желязков, са открити множество забранени предмети, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

При личен обиск на Желязков, у него е открит скъп мобилен телефон, който той хвърлил на земята, за да го унищожи. В спалното им помещение са открити и множество медикаменти, които не са им изписани от затворническите лекари. В килията им имало и стекове с газирани напитки, минерална вода, шоколади, вафли, колбаси, плодове и други малотрайни продукти. По време на провеждане на регулярната акция, Стайков вече е бил в гладна стачка, уточняват от спецобвинението.

Междувременно Нова телевизия съобщи, че делото за мярката за неотклонение на бизнесмена Миню Стайков ще се решава през юни. Това реши Апелативният спецсъд.

Заседанието беше отложено за втори път. Причината е, че в съда се яви само един от четиримата експерти, които бяха назначени да извършат съдебномедицинската експертиза на здравословното състояние на обвиняемия.