Крах в системата? Народът не гласува и ГЕРБ победи

Статуквото получи още по-съкрушителен удар! Народът масово отказа да участва в техния цирк, коментира помориецът Ради Чухлев

ГЕРБ спечели поредните избори в България. Според данните от паралелното преброяване при 100% от извадката на „Галъп“ ГЕРБ получава 29.8%, БСП – 24.2, ДПС – 16.9, ВМРО-7.8 и „Демократична България“ – 6,3.
Управляващите пируват. Радостта им обаче е леко помрачена от факта, че едва 30,8% от българите гласуваха в изборите за евродепутати.
„Точно това е успехът на народа! Осъзнаването, че изборите са фарс, който им узаконява властта. Колкото повече негласували, толкова по-малка легитимност на властта“, коментира във Фейсбук помориецът Ради Чухлев.
Всъщност не е съвсем ясно защо им е потрябвала голяма легитимност на Шайката. Дали ще бият БСП при 10% гласували и при 100% каква е разликата? Победната си е победа.
„Статуквото получи още по-съкрушителен удар! Народът масово отказа да участва в техния цирк!“, добавя Чухлев.
Този цирк обаче свърши, а народът загуби шанса да изпрати най-достойните хора, които да го представляват в Европейския народ. За пореден път българинът доказа, че не го интересува бъдещето. Тези, които не плащат данъци, а живеят като паразитират в най-бедната страна от ЕС решиха съдбата ни. Те се редяха пред урните, а заспалият народ може да се примири с това, че справедливост няма да има. Политиците може да продължат да си купуват евтини апартаменти и да строят къщи за тъщи, а корупцията да си остане модел на поведение, защото очевидно избирателите не се вълнуват от такива неща.