Падна забраната за палатки и каравани на плаж Корал

Магистратите са потвърдили решение на бургаския административен съд за отмяна на наредбата за забрана на палатки и каравани на плаж Корал

Върховният административен съд отмени наредбата на Община Царево, с която се забраняваше къмпингуването на плаж „Корал“. Магистратите са потвърдили решение на бургаския административен съд от есента на миналата година, съобщи Телевизия Bulgaria ON AIR.
През последните няколко лета полицията и Община Царево извършваха многократни проверки, а част от къмпингуващите дори отнесоха глоби. Според наредбата за опазване на обществения ред и околната среда на Община Царево чл. 27 палатки и каравани могат да се поставят само след съгласието на главния архитект.
Миналото лято музикантът Васил Гюров беше глобен от съда в Царево с 300 лева, че къмпингувал на „Корал“.
„Най-вероятно след това решение абсолютно ще падне акта, но това не е само мой проблем. Много хора бяха глобени на базата на тази наредба и това беше направено с цел някакви репресии срещу хората, които протестират срещу застрояването“, сподели музикантът.
„Реално сега се отнема едно от оръжията на Община Царево, с които то тормозеше толкова години къмпингарите, които всъщност реално пазят природата в общината“, посочи адвокатът на Сдружение „Да запазим Корал“ Дончо Бораджиев.
След отмяната на наредбата Васил Гюров отново смята да почива на „Корал“, този път обаче с каравана.
След отмяната на наредбата всички, които са платили глоби за къмпингуване имат право да си възстановят тези глоби като заведат дела срещу общината.
Кметът на Царево заяви, че няма да коментира решения на съда

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!