Шофьор на джип нападна в Айтос жена в инвалидна количка

Богаташът се разгневил, защото Милка Денева, която е с детска церебрална парализа, се опитвала да преодолее дупките и пресичала твърде бавно улицата

Собственик на модерен джип нападна и обижда жена в инвалидна количка в Айтос. Драмата се разиграла на една от централните улици, която е в ремонт.
Богаташът се разгневил, защото жената се опитвала да преодолее дупките и пресичала улицата твърде бавно. Потърпевшата обаче подала жалба в полицията.
В сряда по обед Милка Денева, която е с диагноза Детска церебрална парализа излязла да си купи хляб. Както обикновено се придвижвала сама с инвалидната си количка по улицата. Изведнъж усетила,че мъж хваща количката й.
Обяснява си агресията с ремонта на улицата, който продължава вече половин година. „Не мога по-бързо при условие, че пътя не е равен, има има много дупки,много препятствия за мен. Не съм здрав човек, който може да премине набързо”, споделя тя.
Милка може би щяла да преглътне обидата и стреса, ако дъщеря й малко след инцидента не я посетила в дома й. Видях я вкъщи, тя беше цялата червена,вдигнала кръвно, плачеше, трепереше все още”, обясни дъщеря й Денка Божкова.
Молбата на двете жени е, ако някой е станал свидетел на инцидента да помогне за разпознаването на водача. Издирваният грубиян е висок, на средна възраст. Той шофира бял джип.
А Милка обяснява че действията й имат една цел-да помогне на други хора в неравностойно положение. „Да предпазя други колеги,защото има има други колеги, които просто не смеят да излязат на улицата заради такива случаи”, добавя потърпевшата.