Българите се готвят за национален протест срещу стратегията за детето

В неделя столични излизат на протест срещу стратегията за детето,  а на 21-ви май се вдига цяла България. Протестиращите се страхуват да не им вземат децата

Българите се готвят за национален протест срещу стратегията за детето. В неделя столични излизат на протест, а на 21-ви май се вдига цяла България. Протестиращите се страхуват да не им вземат децата.
„Няма да има промяна на протестите. Остават всичките дати:
19-май – неделя, – протест за София
21-ви май – вторник – протест за цяла България и София
2-ри юни – неделя – национален протест
Променя се само заглавието на следващия протест! Вече не стратегията е цел, а :
1. връщането на отнетите деца и
2. разрушаването на системата за кражба!“, коментира във фейсбук групата „НАЦИОНАЛНА ГРУПА НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО 2019-2030!“ Христо Лафчиев.
„На правителсвото не му пука, че ще си повикат 5000 родители на площада в петък, събота или неделя след 17 ч., защото в понеделник робите пак са на работните си места… За да започне да им пука е нужно 5000 човека в понеделник в 12 ч. да блокират движението!
Но робите работят, за да връщат кредити на банките и ипотеките си и да си “гледат” семействата…“, коментира Иван Радичев.
„Хем да не си загубят работата, хем “протестират”, хем да им е удобно… Аз затова работя нощни смени в неформалната икономика (не могат да ме уволнят, защото не са ме назначавали никога), нямам семейство и деца, нямам кредити (отказват ми поради липса на трудов договор и поръчители)… Така им е малко по-трудно да ме мачкат“, добавя той.
Ако има желаещи 4999 човека да блокираме транспорта в София понеделник в 12 ч. – ще дойда, споделя Радичев.