Блъфира ли Цацаров за офшорките на властта?

Искът на Цацаров към ДАНС за офшорките на властта е с цел да задоволи обществените очаквания, коментира политологът Любомир Милошев

Офшорките на властта са като буре с барут. Ако гръмне, ще взриви рахатлъка на управляващата Шайка, а и прокуратурата е доказала с действията си, че е зависима от властта. Затова и на искът на главният прокурор Сотир Цацаров към ДАНС за офшорките на властта едва ли някой гледа сериозно.
След АпратаментГейт, главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ДАНС офшорките на властта. Според политическия психолог проф. Антоанета Христова няма как да станем свидетели на нова порция скандали по тази линия, тъй като няма подобна процедура по изискване на офшорките.
„Медиите са зависими от фалшивите новини и разпространяването на скандалите. Няма такава процедура по изискване на офшорките на властта. Не случайно тези офшорки съществуват там някъде“, каза тя в „Денят ON AIR“ по Bulgaria ON AIR.
Според нея не могат да се прогнозират резултати на евровота. „Ясни са ни първите три партии. Трябва да бъдем критични към социологията. Мотивацията на гласоподавателите е срината. Това е резултатът от постоянните скандали. Важно е тази информация да излиза, но не само в предизборен период“, заяви политическият психолог.
По думите на политолога Любомир Милошев пък искът на Цацаров към ДАНС за офшорките на властта е с цел да задоволи обществените очаквания.
„Има очакване от българското общество за действия срещу корупцията в държавата. Когато трябва да се следи за корупция – не се следи. Но когато се хвърли нещо в общественото пространство, било то истина или не, всички се втурват да гасят пожари. Съмнявам се да стигнем до офшорките на властта“, посочи той.
Проф. Антоанета Христова изтъкна, че ни е много трудно като народ да изградим политическа култура. „Чакаме скандалите да гръмнат, а никой не прави нещо, за да има превенция. Държавата ни има нужда от устойчива система на политическо развитие – трябва да има по-малко партии. Трябва постоянно присъствие“, добави тя.
Ясно е, че Цацаров блъфира. Нито има смелостта, нито пък сили да се справи с мафията, която е обсебила държавата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!