30 чувала с боклуци събраха ученици от Бургас край устието на Ропотамо

Най-вероятно морето ги е изхвърлило, каза директорът на РИОСВ – Бургас Тонка Атанасова. В екоакцията участваха и учители, и еколози от Бургас

30 чувала със пластмаса, метални кутии и найлонови въжета напълниха край устието на Ропотамо ученици, учители и еколози от Бургас. Екоакцията на това райско място продължи близо четири часа, а пред камерата на БНТ директорът на РИОСВ – Бургас Тонка Атанасова каза, че най-вероятно боклуците, които са от битов характер, са изхвърлени от морето.

Отпадъците край устието на река Ропотамо всъщност са донесени от вятъра, вълните и хвърлени от нас, хората.

Жители на Черноморец пък чистиха плажа Вромос. Според тях ивицата е пълна с боклуци, останали от дивокъмпингуващите, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.
Плажът се намира край курортното градче Черноморец, което е известно с големия наплив от туристи и къмпингуващи през лятото.
Местните жители започнаха да почистват боклуците от плажа, за да го подготвят за началото на сезона. Според тях голяма част от отпадъците са оставени от къмпингуващите още през миналото лято. Те също така обявиха, че къмпингуването в района е незаконно.
През миналото лято Здравната инспекция обяви плажа за радиоактивен, но местните хора обявиха това за грешка.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!