6,9% от избирателите избрали 6-те гербаджийски евродепутати

За кандидатът на ВМРО пък гласували едва 1,7% от избирателите, изчисли акад. Петър Иванов. Шизофренно е да гласуваш за тези, които най-нагло те крадат

За 6-те гербаджийски евродепутати са гласували точно 6,9% от избирателите. Това написа във Фейсбук акад. Петър Иванов.
Според него за кандидатите на ВМРО пък са гласували едва 1,7%. от избирателите.
Той припомня, че на изпитите в неделя е имало купуване на цигански гласове, принуден корпоративен вот, заставяне на държавната администрация и ползване на гласовете на умрели от гробищата.
„Да считаш горните факти за грандиозна победа и да не виждаш, че съответно 93,1% и 98,3% те мразят и не те искат, е ярък симптом на шизофрения. Също така е шизофренно да отидеш и да гласуваш за тези, които най-нагло и най-безогледно те крадат, както направиха тези глупави хорица, дали срещу 50 лева или срещу нещо друго 439 909 вота за ГЕРБ, след апартаментите, терасите, асансьора, суджукгейт, къщите за гости, европарите, асфалта, Барселона, сараите, след сринатата икономика, след най-голямата бедност, след най-високата смъртност в света, след демографската катастрофа и т.н“, коментира академикът.
„Шизофренно е да се дърлиш със свинари, гейове от Женевското езеро, дърти пияници и крадли от КТБ, и да чакаш изборни победи. Шизофренно е избраниците ти да са, най-меко казано, глупаци, крадци, плагиоцефали и бъхлясали табакомани“, добавя той.
„Шизофренно е да халюцинираш пристанища в Делормана и да ръсиш от джипа тъпизми “Всеки ден завод след завод!”. Братя, България се шизофренизира!“, коментира Петър Иванов.
„Казват, че царицата на психичните страдания е шизофренията. Заедно с параноята тя образува основната двойка налудности, които по принцип се отличават от почти всички останали психични болести и проблеми“, добавя той.
„Човекът с определена налудност не й се противопоставя, а, напротив, така да се каже, се бори за нея. Докато, например, обхванатият от даже най-силно изразена мания (или фобия) разбира донякъде своето състояние и се мъчи по някакъв начин, успешно или безуспешно, да му се противопостави, да го надмогне“, споделя във Фейсбук академикът.
„Основните симптоми на шизофренията, известни като четирите „А” са: особено разстройство на мисленето с дефект в Асоциативната система, Аутизъм, неудържими Афекти и Амбивалентност (двойственост) на психичните процеси. Страданието се придружава от халюцинации, бълнувания и социална самоизолация. Самият термин „шизофрения” в превод от латински означава разкъсана, разцепена душа. Има се предвид особеното неподредено, разцепено, мислене на болния, водещо го към деградация и разпад на личността“, предупреждава ученият.
Протичането на това най-сериозно психично страдание е драматично, а перспективите за лечение на практика са твърде нищожни, добавя той.
„Шизофренията по принцип поразява 1% от населението. Така е прието да се счита по целия свят. Съществуват доказателства, че разпространението й почти не се влияе от национални особености. Но се влияе от наследствени фактори. За това способства и фактът, че много от пълноценното население, главно здрави и образовани млади хора, през последните 27 години напуснаха завинаги България. Така че според мен страдащите от шизофрения са между 1,3% и 1,6%, или около 100 000 души“, разкри Петър Иванов.
Аргумент за това по-голямо число е и доста повечето самоубийства (1 600 годишно) и опити за самоубийства (около 6-7 000 годишно) у нас в сравнение със средните европейски параметри, обясни той.
„Мисля, че съществува тенденция за увеличаване на разпространението на шизофренията. Тази тенденция е свързана с известната хипотеза, според която по-много шизофреници има в по-ниските социални слоеве, в ъндърграунда. А той в нашето отечество, както знаем, е огромен. Концентрацията на населението само в няколко български градове (София, Варна, Пловдив, Бургас) също способства за увеличаването на разпространеността на шизофренията“, изтъкна ученият.
„Наследената шизофрения в големите градове с голяма плътност на населението, особено в столицата, е два пъти по-висока, отколкото по селата и в малките български градове.
Ето и още един печално известен факт: две трети от бездомниците и несретниците фактически страдат от шизофрения, шизоидни и шизптипни разстройства“, обясни той.
„Най-много (90% от случаите) са шизофрениците във възрастовия диапазон 15-54 години. Около половината от тях извършват опит за самоубиство. Освен към суицида (самоубийството) шизофрениците имат склонност и към хомоцид (убийство на друг човек).
Счита се, че етиологията (причиняването) на болестта, както и нейното протичане“, коментира Бареков.
(патогенеза) са неизвестни. Но все пак съществуват доказателства, че равнището на стреса в обществото е значим фактор. Тревожността в мъчителния и безкраен нашенски преход, както знаем, е на пределно високи равнища. Има виждания, които свързват шизофренията и с недостатъци в обучението и възпитанието в детството, особено в ранното детство“, добавя той.
„В този контекст може да очакваме значителна част от изключително големият и нарастващ брой на отхвърлените деца (2 000 годишно) да са (или да станат) шизофреници.
Ако имаме предвид състоянието на обучението и възпитанието в ъндърграунда, както и увеличаващата се фактическа неграмотност на цели социални пластове, можем да видим (и да прогнозираме) още по-голяма разпространеност на страданието“, изтъкна акад. Иванов.
Разновидностите на шизофренията са многобройни: депресивна, галопираща, параноидна, детска и др., добави той.
„Счита се, че шизоидните разстройства поразяват около 7,5% от населението. Мисля, че у нас по същата логика, както при разпространеността на шизофренията, този процент е доста по-голям и е около 8-8,5 процента. Значи у нас около 600 000 души са шизоиди. Изключително голям е относителният им брой при безработните и при по-възрастните мъже и жени, особено при пенсионерите, които са силно недоволни от собствения си социален статус и от живота си“, подчерта академикът.
„За съжаление нашата политическа класа, особено при един нашенски големец, далеч не е имунизирана срещу политическа лудост, която може да ни въвлече в спирала от неописуеми обществени страдания, включително и абсурдна война с близки нам страни и народи.
Шизофренията е опасна. Опасно е и да си прост“, коментира акад. Петър Иванов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!