Волен Сидеров: Българският народ ще плати 3 млрд. лева заради ВМРО

Резултатът на ВМРО на изборите е сделка и тя ще струва на българите 3 млрд. лева, колкото и самолетите, които ни натресоха да купим от САЩ, каза Сидеров

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров разкри в ефира на bTV, че резултатът от близо 7%, който ВМРО постигна на евроизборите на 26 май, е сделка, заради която българският народ ще трябва да плати 3 млрд. лева. Толкова ще струват на българския народ, колкото самолетите, които ни натресоха да купим от САЩ, обясни той.

Той коментира и защо не е поздравил коалиционния си партньор от „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов за резултата. Как да подкрепя една измама, попита лидерът на „Атака“.

„Това не е честен вот. ВМРО никога не е взимала на парламентарни избори над 1%“, добави той.

„Атака“ протестира и срещу методиката за определяне на мандатите, но предложението им за промени в Изборния кодекс е било отхвърлено.
На въпроса кой в бъдеще ще играе ролята на синя каска, която по едно време играеше Каракачанов, той отговори, че няма нужда от това, а от сиво вещество.

Той сподели, че е обявил награда за всеки, който намери дори само една нападка, изречена от него, обида или клевета към Каркачанов. Тя ще е финансова, добави лидерът Сидеров.

„Никога не съм мотивирал избирателите финансово. Ако го бях направил, на тези избори „Атака“ щеше да има 7-8%.“, подчерта той.

„Ангел Джамбазки пише доноси срещу мен. От една година той не е престанал да ме напада и хули. Той казва, че съм неприемлив и лош политик. Защо? Защото симпатизирам на Русия и съм казал, че Крим, не е анексиран, а е руски. През април 2014 г. той самият казва същото „Какви хора живеят в Крим? Там са руснаци. Не съм съгласен с формулировката анексия“. През 2015 г. обаче влиза в Европпарламента и говори за анексия“, припомни лидерът на „Атака“.

„С такова поведение не съм съгласен. Той ме клепа пред консерваторите в Европа, за да не се срещат и да се снимат с мен, защото признавам, че Крим е руски“, добави той.

„Не знам какви апартаменти има Джамбазки. Това излезе по някой медии, но всичко е установимо. Лошото е, че българските евродепутати са абсолютна мъгла. Те не декларират и не подлежат на проверки от Сметната палата. Не се знае какви пари получават и за какво ги дават. Тези 12 000 евро на месец къде отиват?“, попита Сидеров.

На въпроса какво иска да постигне „Атака“ заедно с ГЕРБ в управлението през следващите две години той отговори, че е най-важно икономическото развитие. „Нужни са проекти, които да отварят работни места в България, а не в САЩ, защото един американски политик благодари на държавата ни, защото със сделката за самолетите, се отваряли 4 000 работни места зад Океана. Бедна България се грижи за богата Америка“, коментира Сидеров.

„Нека да направим така, че тук да се реализират големи международни проекти, които досега бяха спирани! Те са свързани с енергетиката. И АЕЦ Белене, и Южен поток го погребаха, но това, което поне може да се направи, е колкото по-бързо се изгради тръбата на малкия поток“, добави той.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!