Опитът на Шайката да превземе БСП е неуспешен

Няма да позволя да превземат БСП, да я обезличат и да я подчинят, каза Корнелия Нинова. Тя разкри, че Шайката притискала делегатите й чрез банки

В БСП е имало опит за преврат, чиято цел е била да бъде заменена Корнелия Нинова с послушко, който като формален лидер да разсипе партията и в България да няма опозиция. За гнусна търговия за влияние, задкулисие, интриги и безпрецедентен натиск върху делегати заговори председателят на столетницата. Няма да позволя да превземат БСП, да я обезличат и да я подчинят, каза тя в интервю за bTV.
Нинова сподели, че се отказала от намерението да подаде оставка пред Конгреса на партията, за да я спаси от разпад, т.е. да осуети опита за преврат. Тя съобщи, че един от делегатите дори е бил подложен на натиск от банка. Викан е в банковия офис и му е казано, какво трябва да прави на конгреса, за да не стане кредита му изискуем.
„Лобита, групи, бизнесмени се събираха, правеха планове, излъчваха кандидати, които да са им удобни. Тръгнаха и по структурите, за да притискат хората. Това ме притесни, защото от гняв членове и дори цели организации започнаха да напуснат БСП“, заяви Нинова.
Моята оставка можеше да доведе до срив в доверието към партията, добави тя.
Имало опит да бъде овладяна партията отвътре, за да не смущава вече никой Шайката.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!