Спад до 9% в туризма по Черноморието

„Индикациите за очакван спад на чуждестранните туристи по морето са още от началото на годината, а причините до голяма степен са геополитически. В Турция, Египет, Мароко и Тунис е спокойно, а Сърбия и Македония се включиха с агресивни рекламни кампании“, обясни пред OFFNews изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

Според нея до момента – последните дни на юни, спадът на туристите по българското море е с 8-9 процента.

Спад обаче безспорно има.

„Ние работим с данни на Министерството на туризма, на МВР, на летищата във Варна и Бургас и туристическия бизнес. Но реалната ситуация ще стане ясна едва в края на сезона“, каза тя.

 Спадът на туризма е напълно логичен резултат от бетонирането на българското море и нискокачествените услуги предлагани у нас. Според данни на социологическата агенция „Тренд“ много голяма част от българите избират почивка в Гърция и Турция, отколкото да се радват на бетонираното ни Черноморие.

Над половината от планиращите (54%) ще почиват у нас, а приблизително една трета (32%) в чужбина. Гърция и Турция са фаворитите на българите като дестинации за почивка в чужбина през лятото.

Е, спасение има като например новите дестинации за екскурзии на чужденците по апартаментите на ГЕРБ …

Свободен автор – Философът

колаж :

Ivan Chervenkov