Опитът на Шайката да превземе БСП е неуспешен

Няма да позволя да превземат БСП, да я обезличат и да я подчинят, каза Корнелия Нинова. Тя разкри, че Шайката притискала делегатите й чрез банки

В БСП е имало опит за преврат, чиято цел е била да бъде заменена Корнелия Нинова с послушко, който като формален лидер да разсипе партията и в България да няма опозиция. За гнусна търговия за влияние, задкулисие, интриги и безпрецедентен натиск върху делегати заговори председателят на столетницата. Няма да позволя да превземат БСП, да я обезличат и да я подчинят, каза тя в интервю за bTV.
Нинова сподели, че се отказала от намерението да подаде оставка пред Конгреса на партията, за да я спаси от разпад, т.е. да осуети опита за преврат. Тя съобщи, че един от делегатите дори е бил подложен на натиск от банка. Викан е в банковия офис и му е казано, какво трябва да прави на конгреса, за да не стане кредита му изискуем.
„Лобита, групи, бизнесмени се събираха, правеха планове, излъчваха кандидати, които да са им удобни. Тръгнаха и по структурите, за да притискат хората. Това ме притесни, защото от гняв членове и дори цели организации започнаха да напуснат БСП“, заяви Нинова.
Моята оставка можеше да доведе до срив в доверието към партията, добави тя.
Имало опит да бъде овладяна партията отвътре, за да не смущава вече никой Шайката.