Репресия: Цацаратурата притиска Иво Прокопиев, топят го за пране на пари?

На прицел са офиси на финансовата къща „Алфа финанс консултинг”, след като са предявени материали за пране на пари по делото Каолин

Спецакция на прокуратурата в офис на Иво Прокопиев. Този път на прицел са офиси на финансовата къща „Алфа финанс консултинг”, свързана с бизнесмена Иво Прокопиев.
Претърсените офиси се намират на столичния булевард „Цар Освободител”. По информация от властите днес са търсени документи, свързани с покупко-продажбата на предприятието „Каолин”, съобщава Нова телевизия.
В края на миналата седмица на Иво Прокопиев и още двама души са предявени материали за пране на пари по делото „Каолин”, придобиването и продажбата му.
„Получихме разрешение за претърсване в офиса на „Алфа финанс консултинг”. Целта е документи, които считаме, че са необходими за разследването. Считаме, че са свързани с покупко-продажбата и трансакциите, свързани с акциите на „Каолин”. Не касаят издателска дейност или медийни компании на обвиняемите”, заяви пред камерата на Нова телевизия Димитър Франтишек от спецпрокуратурата.
Прокопиев е разследван и за това, че през 2011 г. заедно с бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, е участвал в продажбата на 33% от акциите на EVN на занижени цени.
„Оценявам показното събиране на документи, които могат да бъдат поискани с писмо и повечето от които са вече предоставяни, като чист цирк с пропагандни цели“, се казва в позиция на Прокопиев, разпространена до медиите.
„Репресията срещу мен продължава вече с години, затова водя дело срещу държавата в съда в Страсбург“, се подчертава в позицията.