Екшън край Несебър: Пиян швед открадна такси и го окървави

Стъклото ми го нямаше, цялата ми кола беше в кръв, каза таксиметровият шофьор Георги Чаушев. В единият джоб на крадеца имаше водка, а в другия – хапчета, добави той

Шведски турист открадна такси и катастрофира. Той е арестуван в Несебър, а пробата с дрегер показала, че е пиян.
В събота сутринта Георги и колегите му, както всеки ден паркирали автомобилите си на таксиметровата стоянка между Несебър и Равда. Седнали на сянка, но Георги оставил ключовете на таблото. След малко разбрал, че колата е открадната.
„Колегата ни се обади и ни съобщи,че колата е катастрофирала и тръгнахме веднага”, каза пред камерата на Нова телевизия синът на пострадалия Васил Чушев.
На около километър таксито било открито, блъснато в друг автомобил.
„Беше се разбил с голяма скорост. Стъклото ми го нямаше, цялата ми кола беше в кръв. Понеже удара е бил силен, не, зловещ, много хора са го чули. Скочили са и той хукнал да бяга и са го задържали. Оказал е съпротива. Дори и пред медицинския екип искаше да избяга, налиташе на бой”, каза таксиметровият водач Георги Чаушев.
Пристигналите на място полицаи установили, че откраднатото такси е шофирано от шведски гражданин, който бил видимо неадекватен и е направил опит да избяга от мястото на инцидента. В крайна сметка бил задържан от събралите се хора.
„Установено е наличие на 1,74 промила употребен алкохол. Той отказал да бъде тестван за употреба на наркотици и да даде кръв”, коментира началникът на РПУ Несебър инспектор Живко Даскалов.
При обиска полицаите откриха в единия му джоб водка, а в другия – хапчета, поясни Георги Чаушев.
Шведският гражданин е задържан за 72 часа и вече е с повдигнато обвинение за кражба на автомобил.
„Предвиденото от законодателя е лишаване от свобода за 1 до 10 години. Отделно от това и наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство”, посочи Радостина Бошнакова от районната прокуратура в Несебър.
На шведския гражданин ще му бъде повдигнато ново обвинение, ако се окаже, че е бил неправоспособен водач.
Това е вторият случай, в който туристи от Швеция погазват българското законодателство. Репортерът на Нова телевизия Цеца Алексова припомня, че преди две години Ралф Сундберг изрита българска камериерка в лицето, отново в състояние на алкохолно опиянение. Беше му наложена глоба от 4500 лв.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!