Какво са проспали пет държавни институции в нечий интерес

Министерството на туризма, горските служители, пожарната, Община Царево и РИОСВ-Бургас са допуснали да се прокарват нови пътища през Странджа към плаж ”Листи” в един от последните диви райони на южното Черноморие, за да може една неслучайна телевизия да си снима шоуто ?!

Според очевидци към плажа е прокаран път с булдозер и са унищожени дървета, като най-вероятно е разчистен старият горски път. По него има следи от тежка техника, освен това охранители на снимачния екип гонят летовниците от плажа, съобщава Сега.

 

За случая алармира със видео и снимки Гери Николова във Фейсбук и попита „Кога си подавате оставката г-жо Ангелкова? Вие ли разрешихте това?“

Директорът на Регионалната дирекция по горите в Бургас Станимир Божанов потвърди пред БНР, че се извършва проверка на място, като повече информация дали има нарушения се очаква по-късно през деня. Кметът на Царево Георги Лапчев е сигурен, че проблем няма. Лапчев, заявява пред националното радио, че „най-вероятно става въпрос за горски път, който си съществува там от години“.

Последният опит да се пуснат официално коли в горите на Странджа беше от тази пролет, когато министърът на туризма Николина Ангелкова се засили да дава на концесия плаж Липите в местността между Синеморец и Силистар. След като природозащитници вдигнаха шум, че това означава да се прокара път през гората, Ангелкова се отказа от намерението си, отбелязва в публикация frognews.bg.

 

Журналистът Татяна Кристи изказа възмущението си за случая във Фейсбук като написа: „Аз понеже не гледам българска телевизия, пу-пу, да не дава господ таквоз нещо, искам само да попитам дали някой даде обяснение дали НОВА телевизия, която снима нещо си на дивия плаж в Странджа и е спряла достъпа на граждани до плажа, е платила на общината определена сума за ползването на обществен плаж с комерсиални цели? И дали може да видим договора сключен с общината за ползването на този плаж от частна компания и при какви условия, тъй като това е и защитен резерват? И кога е била уведомена обществеността, че на този плаж не може да има достъп? Питам най-елементарен въпрос. Дали някой джурналист от НОВА (знам, че не един ме следват) може да изкоментира ситуацията без да умре от страх?“

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!