Как Ангелкова ще бори скъпотията на плажа?

Министерството на туризма започна проверка на Каваци – Юг край Созопол след разкритията за скъпотията на плажа

Не просто чадър на първа линия, а с голяма сянка и четири дървени шезлонга струват 70 лева във ВИП зоната на луксозния плаж Каваци – Юг край Созопол. Това каза управителят и касиер Габриел Казанджиев, след като в социалните мрежи се появи снимка на касова бележка с космическата цена от 70 лева. От Министерството на туризма се самосезираха веднага и започнаха проверка. Не става обаче ясно как точно Ангелкова и подчинените й ще борят скъпотията на плажа.
„Понятието „скъп” много се изкривява. „Скъп“ можем да наречем чадър на гръцки остров, където на първа линия с два шезлонга струва 100 евро, коментира пред камерата на bTV Казанджиев.
Чадърите на първа линия са 70 лв., а всички останали са 60 лв. Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите”, поясни той.
Към момента единственото констатирано нарушение, е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.
Василка Цанева от Министерството на туризма обаче призна, че няма право да влияе на ценовата политика на концесионера и обясни, че всъщност пазара определя цената. Излиза, че Ангелкова изпраща свои подчинени да проверят защо цените са високи, а те нямат право да ги свалят, защото всичко зависело от търсенето и предлагането. Просто се носят по вълната на популизма и когато някой се възмути, отчитат дейност, а ефектът от действията им е нулев.