Кои и как ще спасяват родното море

Актьори, певци и политици ще „спасяват сезона“ на Черно море през Facebook с кампанията

Музиканти, актьори, депутати, общински съветници – дори митрополит Антоний от Светия синод на БПЦ – се оказаха част от кампания в социалните мрежи за връщане на туристите по Черноморските курорти.

Под хаштага #РоднотоМореНеЕДемоде популярни личности и политически представители публикуват свои снимки и клипове от различни точки по морето.

Сред участващите в кампанията са режисьорът Ники Илиев, музикантът Орлин Павлов, актьорът и бивш ръководител на „Алма Матер ТВ“ Башар Рахал, фолк-певиците Алисия и Анелия, общинският съветник от ГЕРБ в СОС Йоанна Драгнева, и др.

Според „24 часа“ – повод за инфлуенсърската кампания са „опитите за охулване на българските курорти“, на които се реагира с „позитивни послания и намигване“ от страна на популярните личности.

В кампанията за връщане на туристите в българските черноморски курорти се включи и Западноевропейският митрополит Антоний, който публикува снимки и клипове от Лозенец и Царево заедно с кмета на общината Георги Лапчев (ГЕРБ).

До момента няма информация дали сред организаторите на кампанията е и Министерството на туризма, което вече предупреди, че очаква по-слаб летен сезон на морските курорти в сравнение с последните три години.

Николина Ангелкова обяви, че „скоро ще покаже специален механизъм, разработен от консултантска компания, чиято цел ще бъде осигуряването на следващия летен сезон“(Хахахаха…б. ред. ).

Прави впечатление, че в социалната кампания са се включили общинари, кметове и депутати от ГЕРБ, а посланията им се споделят и през официалните канали на партията във Facebook( Пази Боже ГЕРБ да спасява Черноморието -б.ред.)

Потребителите в социалните мрежи посрещат със смесени чувства кампанията. Част от хората се обявяват срещу „хейта и фалшивите новини, с които сами съсипваме всичко“, и подкрепят идеята за връщане на „самочувствието“ на българските курорти, към които интересът намалява в полза на страни като Гърция, Турция, Египет и др.

Други обаче коментират, че красотата на българското Черноморие е поставена в подчинено положение заради агресивното презастрояване и лошото обслужване на туристите:

„Морето си е хубаво, но тези, които са задръстили плажовете с техните боклучарски хотели и чадъри, не заслужават нищо“.

„Да отидат да ги рита каратистът от Слънчака, който сам пада в боя…“

„Всичко хубаво беше застроено, презастроено, ликвидирано и бетонирано за десетилетия напред! Бъдещето е на западнали и порутени мутро-хотели, празнота и ликвидация на тази машина за пране на пари! Когато погледнеш какво предлагат страните от Европа и какви места имат….нещата стават несъстоятелни за “родното”, пишат потребители във Facebook под публикациите с #роднотоморенеедемоде.

Източник : webcafe.bg