Множество процесуални нарушения стопираха делото срещу Очите

Желязков бе задържан преди близо година в Турция – през август 2018 г. След дълга процедура по екстракция той се озова в българския арест през февруари тази година. Специализираната прокуратура му повдигна обвинения за сформиране и ръководство на престъпна група за рекет и разпространение на дрога. Неотдавна той излежа една присъда по подобни обвинения, след като сключи споразумение.

Сред нарушенията, открити от спецсъда, е обстоятелството, че връщането на Желязков в България бе направено по силата на Европейска заповед за арест, в която бе посочено, че е заподозрян като лидер на престъпна група и 3 палежа. След това обаче той получи още 9 обвинения, които прокуратурата не бе посочила в документа, представен на турските власти.

„В обвинителния акт обаче фигурират обвинения за разпространение на наркотици и изнудване чрез заплахи, за които той не може да бъде съден към момента. Затова Специализираната прокуратура трябва да поиска разрешение от съседката ни“, приеха магистратите.

А помните ли как Румяна Бъчварова буквално шашна зрителите с анализ на екшъна в Слънчев бряг и последиците от него.

МВР-министърката по онова време даже стигна дотам, че обяви бизнеса на Митьо Очите за легален. Човекът имал три изрядни фирми, които развивали напълно законна дейност.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!