Отменят машинния вот, защото трудно се носят машини на гръб. ГЕРБавите имат опит с чували

Кирил Добрев затапи другарчетата си от ГЕРБ, които настояват машинния вот да отпадне, защото бил много скъп. Истинската причина е друга – машините са тежки

Машинният вот отива в историята. Наследниците на бившата БКП от ГЕРБ решиха очаквано да го отменят. Другарите им от БСП естествено възразиха, но кой ли им обръща внимание.
Червеният депутат Кирил Добрев обаче затапи ГЕРБавите си авери, като им каза в очите, че причината да искат ревизия на Изборния кодекс не е в цената на вота от умните машинки, а в теглото им. Трудно се носят на гръб, а от ГЕРБ имат опит с чувалчетата, обясни Добрев.
„Трудно се носи машина на гръб, тежка е, колегите имат опит с чувалите, разбирам ги“, реагира по адрес на ГЕРБ Добрев. Той каза пред Нова телевизия, че „БСП няма да се предаде в своята битка за демокрация, защото не ни свързват пари и обществени поръчки, а много други неща“. Въпреки затягането на примката на демокрацията, БСП щяла да се справи, убеден е Добрев.
Другарите му от ГЕРБ пък проплакаха, че изборните машини били скъпоструващи играчки. Те предпочитали избирателите да не си играят на местния вота, а да гласуват. За техните кандидати естествено. Ако изборът име е неправилен, няма проблем. Както казва др. Добрев, колегите му имат опит с носенето на чувалчетата. Не е нужно народът да гласува машинно, след като тези кютуци нямат вдигане, а и са по-трудни за манипулиране!