ПОРЕДЕН ПРОБИВ! Пацо Терасата падна, наред е Иван Гешев!

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ  подаде оставка! 

Пореден пробив и успех, с който отново доказваме, че гражданите можем да се борим с мафията и да постигаме успехи в тази битка! Цветанов, Порожанов, Цачева, сега и Пацо Терасата и още една дузина зам. министри, депутати и висши чиновници си заминаха! В основата бяха разследвания на свободните медии – Биволъ, Свободна Европа, 19 минути, Фрогнюз и др., както и на АКФ. За всички тези случаи БОЕЦ внесохме сигнали до прокуратурата, КПКОНПИ  и други институции, като принудихме мафията да разследва сама себе си и да даде жертви!

ПРЕДИСТОРИЯТА!

На 01.04.2019г. БОЕЦ внесохме сигнали до КПНОНПИ и прокуратурата по повод публикуваният от Биволъ доклад на антикорупционната комисия по извършена проверка на Цветан Цветанов в който са установени несъответствия за стотици хиляди лева, но комисията манипулира данните и прекратява проверката. Сигналите са срещу Цветан Цветанов и Пламен Георгиев за данъчни, финансови, имотни, документи и други престъпления от общ характер, включително и за организирана престъпна група за данъчни измами. БОЕЦ публикувахме и входящите номера на сигналите. В сигналите прилагаме и разследване  на сайта Биволъ за данни за докумнетна измама в декларацията на Пламен Георгиев:

https://bivol.bg/apartgate-plamen-georgiev-2.html

На следващите ден Пламен Георгиев заяви пред медиите, че срещу него нямало сигнали. Междувременно почти ежечасно излизаше и нова информация за далаверите и балконовите изпълнения на Пламен Георгиев. Вчера адвокат Николай Хаджигенов съобщи, че е внесъл сигнал срещу шефа на КПКОНПИ. Днес БОЕЦ допълнихме и обобщихме цялата информация известна до момента и внесохме нови сигнали, този път СПЕЦИАЛНО И САМО срещу Пламен Георгиев. Получихме и входящи номера и уверенията на институциите, че ще бъде извършена „пълна и цялостна проверка“. Пламен Георгиев ще проверява Пламен Георгиев. Така, както е проверил и Цветанов според документите получени от БОЕЦ и публикувани от Биволъ! Само в България крадеца разследва сам себе си, или слугата разследва господаря си!

На 02.04.2019г. БОЕЦ сезирахем и ДНСК за незаконното строителство на терасата на Пламен Георгиев и на  Столична община бе разпоредено да извърши проверка!

На 04.04.2019г. БОЕЦ организирахме протест пред Министерски съвет под надслов „ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ“, като под упражненият граждански натиск същият ден Борисов поиска от Пламен Георгиев да излезе в „дълъг отпуск“! Гражданите скандираха под прозорците на премиера „БУДА – МАФИЯ“, „ОСТАВКА“, „ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ“ И „ВИЕ СТЕ ПОЗОР-ОСТАВКА И ЗАТВОР“. 

Видео от протеста:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29861861.html

БОЕЦ внесохме и сигнал до Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и преди две седмици получихме отговор, че Комисията е образувала проверка срещу Пламен Георгиев, като проверки са образувани и по другите сигнали на БОЕЦ срещу Сотир Цацаров, Иван Гешев и Антон Славчев. 

Резултата от журналистическите разследвания на биволите и сигналите, протестите и действията на БОЕЦ е ОСТАВКАТА НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ! НАРЕД Е ГЕШЕВ!

Има и други „резултати“ от тази ни дейност и битка срещу управляващата ни мафия! Междувременно срещу Биволъ бе образувано прокурорска проверка по анонимен и фалшив сигнал, като на журналистите от медията бяха изпратени призовки! Известно е, че те не живеят в столицата, а Атанас Чобанов, главен редактор на Биволъ е с адрес и местоживеене във Фарнция. Целта бе да бъдат обявени за издирване и задържани, като обществена реакция в тяхна защита и международният отзвук срещу репресивните действия на прокуратурара осуетиха плана на мафията. Асен Йорданов бе разпитван в продължение на 4 часа в ГДНП без да му бъде предоставена възможност да се запознае с материалите и преписката срещу него!

Срещу БОЕЦ бяха образувани две досъдебни производства също по фалшиви сигнали, две ревизии от НАП разпоредени от ВКП по лично разпореждане на Цацаров и на председателя на БОЕЦ, Георги Георгиев бяха повдигнати обвинения. Това е цената, която плащаме за нашата непримиримост, но всяко усилие, риск и съпротива си заслужават. Показваме и доказваме, че гражданите сме по силни от мафията и даваме кураж на хиляди! В ход е мащабна и организирана офанзива за унищожение на биволите и бойците, която има обратен ефект!

В момента действията ни са фокусирани срещу избора на Гешев за главен прокурор и издигната от нас и група граждански организации номинация на следовател Бойко Атанасов за поста! Гешев трябва да последва съдбата на Пламен Георгиев и Цветанов. Не можем и няма да допуснем един компрометиран и зависим човек да бъде сложен от мафията за още седем години начело на прокуратурата! След мандата на Цацаров, обществото разбра, че този пост е изключително важен и че чрез зависими марионетки, като Цацаров и Гешев поставяни начело на прокуратурата от мафията, тя държи в подчинение цялата съдебна система и си осигурява безнаказаност и мощна бухалка срещу неудобните и обявените от тях за врагове! Борисов, Пеевски и кръга олигарси, корумпета, ченгета и мутри около тях се опитват с всички сили да задържат контрола си върху прокуратутурата и Гешев е следващият проводник и защитник на техните интереси.

Продължаваме битката, днес БОЕЦ ще обявим следващите си действия!

ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА