Провал на сезона! Само 318 000 чужденци на море край Бургас

От Бургаската регионална туристическа камара съобщиха за спад от 12% на чуженците по южното Черноморие. Близо 318 000 туристи от чужбина посетили областта
Спад с 12 % на чуждите туристи посетили южното Черноморие през юни тази година, спрямо 2018-та. Това отчитат от Бургаската регионална туристическа камара.
Анализите на Бургаската регионална туристическа камара сочат, че малко над 37 000 чужденци не са посетили южното Черноморие през юни тази година, на база данни за същия месец през 2018-та. Хотелиери обаче са категорични, че са използвали всички лостове в маркетинга, за да напълнят хотелите си през юли и август и първите резултати вече били на лице, съобщава Нова телевизия.
През месец юни 2019 г. южното Черноморие е посетено от близо 318 000, при над 350 000 гости миналия юни. Спадът е с 12 % изчисляват от Бургаска регионална туристическа камара. „На първо място Германия – 37,5-% спад, Италия – 89% спад, Франция -79%, Полша – 15 % спад“, каза председателят на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов пред камерата на Нова телевизия.
Основни пазари като Русия, Австрия също бележат спад.Данните потвърждават и хотелиери. „Снощи съм се прибрал за 11 минути от Несебър до Парадайз. Миналата година всяка вечер го правех за 1 час. Просто вие си направете сметка – на светофарите няма коли, нито хора“, каза още хотелиерът Венелин Ташев. Смятат, че вина за слабия сезон има ол инклузива по морето и настояват за строго регламентиране – кои хотели могат да предлагат този тип изхранване.
„Значи, не може всеки хотел да бъде ол инклузив. Трябва да има някакъв регламент. Хотел, който няма два бара, два ресторанта, два басейна – всичко по две, няма как да бъде ол инклузив. Хората не са прасета, не можем да ги слагаме в кочина“, заяви Ташев. От Камарата допълват още няколко факта за отлива на интерес към родното Черноморие.
„На първо място, че нямаме ниско тарифни авиокомпании, на второ място – жестоката конкуренция“, добави Иванов.
От Съюза на собствениците в Слънчев бряг потвърждават, че заради визовия режим и цената на самолетните билети, губят постоянно руски туристи. Направили сравнение на цените на самолетните билети от Москва до Бургас и до Истанбул.
„Огромна е разликата. В пъти е по-евтино самолетния билет и много повече самолети има от Москва до Истанбул“, заяви хотелиерът Пламен Копчев. Затова се надяват на облекчаване на визовия режим, а до тогава ще използват маркетингови трикове за спасяване на сезона, например специални оферти.
Много са причините за провала на сезона. Братушките край намаляват намаляват заради неадекватната политика на управляващите. По-малко са и западняците заради надутите цени. Какво да очакваш от мутри, правещи се на бизнесмени? Вина за срива има и Министерството на туризма, което оставя плажовете да се стопанисват от хора, търсещи бърза печалба на гърба на туриста.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!