Слави Трифонов бесен заради отмяната на машинното гласуване

 Партиите казват имам човек във ЦИК и ми дреме на гъза, коментира шоуменът Слави Трифонов. Той перифразира Ицо Хазарта, цитира куплет от „Имам човек“

Партиите казват имам човек във ЦИК и ми дреме на гъза. Това сподели във Фейсбук шоуменът Слави Трифонов. Той не скри разочарованието си от политическия елит заради решението да бъде отменено машинното гласуване.
В едно от новите си „неправилни“ рап парчета „Имам човек“, Ицо Хазарта пак „вади мъдрец“:
Имам човек във НАП и ми дреме на гъза,
имам човек във КАТ и повече нема да ходя да се редя.
Имаме човек и тука, имаме човек и там,
имаме и нещо друго – „Аре, бегай, бе наркоман“!“
След като чух, че ГЕРБ, Обединени патриоти, ВОЛЯ и ДПС ще отменят машинното гласуване за местни и парламентарни избори, веднага ми изникна в съзнанието парчето „Имам човек“. Защо ли? Ще се опитам да ви обясня, пише в социалната мрежа Дългия.
„ГЕРБ мотивираха решението си за отмяна на машинното гласуване с доклад и анализ на ЦИК, „който е изключително тревожен по отношение на машинното гласуване“. Машинното гласуване е скъпо, несигурно и може да провали местните избори – накратко това казва ЦИК. Разбира се, има си обяснение защо е скъпо“, добавя шоуменът.
„Скъпо е, защото ЦИК предпочита да взима машините под наем, вместо да ги купи веднъж завинаги. ЦИК наема машините за трети път. И всеки път плаща все повече пари за наем на една машина. За евровота бяха дадени цели 9 млн.лв. за наем на 3000 машини“, обяснява той.
„Еми, скъпо е, нали?! За какво са ви, бе уважаеми гласоподаватели? Колко си е сигурно с хартиената бюлетина – там няма грешка! И е евтино“, добавя Трифонов.
„А защо ЦИК трябва да купи машините веднъж завинаги? Защото, според Изборния кодекс от, забележете – 2014 г., по закон машинно гласуване трябваше да има във всички секции на парламентарните избори през 2017 г. Имаше ли машини във всички секции през 2017? Не. Нарушен ли беше законът? Да“, коментира той.
„Освен това, само преди няколко месеца, същите тия депутати, които сега искат да отменят машинното гласуване, приеха машините от 3000 на евровота да станат 6000 на местните избори. Ще има ли 6000 машини наесен? Не. Ще бъде ли нарушен прясно приетият сегашен закон? Да“, споделя шоуменът във Фейсбук.
„Днес ни убеждават, че машинното гласуване е несигурно, че с повсеместното му въвеждане ще настане „катастрофа“. За кого е несигурно, за кого е катастрофа?“, пита той.
„Вездесъщият професор Михаил Константинов упорито твърди, че машинният вот се хаква лесно с помощта на някакви „щракалки“. Аз пък упорито смятам, че „щракалките“ са в СИК, РИК, ЦИК и „Информационно обслужване“. И щракат така, че „нещо да не се обърка“. Щракаха и в правилната посока на последните евроизбори. Щракаха така, че машинното гласуване да бъде саботирано“, коментира шоуменът.
„Обществената поръчка за машините беше обявена в последния възможен момент, машините бяха доставени в секциите часове преди вота, а нивото на подготовка на секционните избирателни комисии за работа с машините беше изключително ниско“, добавя той.
„На всичкото отгоре – волно или неволно – случайните хора, които правят изборите в България, саботираха машинното гласуване на евровота, като загубиха близо 40% от преференциите, подадени чрез машинното гласуване“, обясни Трифонов.
„Нещо, което трябва да е ужасен скандал във всяка нормална страна. Съвсем на заден план остава фактът, че ЦИК не осъществява адекватна информационна кампания за машинното гласуване“, добавя той.
„А помните ли кога трябваше да гласуваме електронно за първи път? По закон, а и според волята на близо 2 милиона души, изразена на референдум през 2015 г., това трябваше да се случи на евроизборите тази година. Гласувахме ли електронно през май? Не. Нарушен ли беше законът? Да. Отлагането на електронното гласуване от депутатите пак се случи с помощта на ЦИК – пак с доклади и анализи, пак със саботиране“, коментира Дългия.
„И сега се връщам към рапа на Ицо Хазарта. Ясно е – партиите не искат честни избори, не искат нещо, което е извън контрола им. И днес – с желанието си да отменят машинното гласуване, те ни казват следното:
Имам човек във ЦИК и ми дреме на гъза,
имам човек във СИК и повече нема да ходя да се редя,
имаме човек и тука, имаме човек и там,
дреме ми за тебе, павиан.“
А сега заменете „ЦИК“ със „СЕМ“ или пък с „КЗК“, или пък с „КОНПИ“ – пак всичко ще е точно“, добавя Слави Трифонов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!